Korfu nevezetességei

A nyaralás mellett Korfun számtalan látnivaló akad, igazi romantikus helyszín Sissi kastélyával és az Egér-szigettel!

Sissi kastélya

Achilleion városban Erzsébet királyné ?Sissi? nyári rezidenciájaként szolgáló kastély igazi romantikus élmény, ami visszaröppent az időben. Odaképzelhetjük magunkat a bálterem forgatagába, ahogy abroncsos, fodros-bodros estélyi ruhában táncolunk a főurak társaságában. A kastély páratlan szépségű parkjában kellemes sétát tehetünk, és testközelből élvezhetjük a mediterrán növényzetet és virágokat.

Egér-sziget

Aztán megnézhetjük a Kanoni öbölben található Egér-szigetet (Pontikonissit), mely a monda szerint Odüsszeus hajója volt, de a tenger istene – Poszeidon – sziklává változtatta. A rajta álló Vlacherna kolostorral a sziget jelképeként vált ismertté.

Kulura

Északról Korfu város felé haladva a keleti parton Korfu egyik legfestőibb, legtöbbet fényképezett tájainak egyike Kulura és környéke. Gerald Durell, Lawrence öccse itt élt Kulurában és írta a meg a mulatságos ?Családom és Egyéb Állatfajták? című regényét.11076Korfu város

A sziget fővárosa, Korfu város a sziget legnagyobb városa. Utcái a 400éves velencei uralom hatására olaszos hangulatot árasztanak. Egyes épületekben viszont felfedezhetünk francia és angol hatásokat is, a görög stílussal vegyítve. Atmoszférája igen különleges: egyszerre árasztja a távoli századok és az ismerős modernség hangulatát.

Paleokastritsa és Agios Georgios

Paleokastritsa a nyugati part északi részén fekvő egyik legszebb strand, mely keskeny öbleivel, türkizkék vizével a sziget egyik legszebb része. Szintén a nyugati parton, de délen, Agios Georgios-ban találjuk egy széles, homokos strandot, mely sokak szerint a sziget álomstrandja.

Tesco Utazás Tipp: Korfu

A Tesco Utazás helyi idegenvezetője elmondta, Korfu repülőterén a leszállópálya benyúlik a tengerbe épült és egy gáton egész közel be lehet jutni a leszállópálya alá. Fantasztikus élményben lehet annak része, aki átéli azt, amikor szinte karnyújtásnyira felette száll le egy hatalmas repülőgép! Legközelebb én is kipróbálom!

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.