A Fekete-tengeri Riviéra városai

Gondolta volna, hogy csodálatos strandok találhatók a Fekete-tengeri Riviéra Romániába eső partszakaszain? Igazi turista paradicsom!

Üdülőhelyek sora

A Fekete Tenger romániai partszakasza az északi csücskében elhelyezkedő Capul Midia és a déli részén található Vama Veche között terül el, 245 km hosszúságban. A román tengerpart szállodái, villái és panziói több mint 150.000 szálláshellyel rendelkeznek. Üdülőtelepei az E87 jelzésű európai főút mentén helyezkednek el, melyek a következők: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun – Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.
10549
Constanta mellett, a Mamaia üdülőhely

Legnagyobb városa Constanta, az azonos elnevezésű megye székhelye. Megkérdőjelezhetetlen régészeti leletek bizonyítják Tomis városának létezését, már i.e. a 6. században említést tesznek róla, mely a mai Constanta városának központi magját képezi. Időszámításunk előtt a 4. században a Fekete Tenger partján erős görög gyarmatosítási folyamat ment végbe, ennek során alapították meg Tomis városát.

Tomis virágkora Nagy Constantin császár uralkodásának idejére tehető, aki egyben a város névadója is. A vándorló népek támadásai és az oszmán uralom ideje alatt többször lerombolták.

Napjainkban Constanta Románia legnagyobb tengeri kikötője és óriási gazdasági jelentőséggel bír.
9997
Constanta város fennhatósága alatt áll Mamaia üdülőtelep, amely a román tengerpart legelismertebb üdülőhelye. A Constantatól északra, a Siutghiol tó és a Fekete tenger között elterülő Mamaia rendelkezik a legtöbb szálláshellyel, dinamikus fejlődésének köszönhetően az elmúlt évek során új szállodák, éttermek, bevásárló központok épültek. Az ide látogató turisták megszokhatták már, hogy Mamaia évről évre új meglepetésekkel kedveskedik számukra: pálmafákkal, szökőkutakkal, élményfürdővel, felvonóval, panoráma buszokkal.

Mamaia egyedülállóan széles tengerparti stranddal rendelkezik, amely több mint 8 km hosszú. A strand finomhomokos és lassan mélyülő. A tengerpart legnagyobb része térítés ellenében használható nyugágyakkal és napernyőkkel van ellátva, de vannak jelentős, ingyenesen igénybe vehető partszakaszok is. Főszezonban naponta takarítják a partot. A part mentén vízimentő szolgálat működik, akik reggel nyolctól este nyolcig felügyelik a fürdőzők biztonságát.

Tesco Utazás Tipp: Románia

A Mamaia üdülőhely egyik legvonzóbb látványossága az Aqua Magic élményfürdő, amely önfelett szórakozást biztosít vendégei számára. A 2.500 látogatót befogadni képes park, az üdülőtelep bejáratánál helyezkedik el és minden korosztály igényeit kielégíti. A 4000 nm víztükörrel rendelkező park területén csúszdák és medencék találhatók.

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.