A Fekete-tengeri Riviéra városai 2

Gondolta volna, hogy csodálatos strandok találhatók a Fekete-tengeri Riviéra Romániába eső partszakaszain? Igazi turista paradicsom!

Gyógykezelések és gyógyszállodák

Eforie Nord a román tengerpart második legnagyobb üdülőtelepe, hírnevét a különböző fiatalító- és gyógykezelésekre szakosodott szállodáinak köszönheti, a világhíres Gerovital fiatalító kúrák is ezen szállodák egyikében igényelhetők. Keleti fekvésének köszönhetően a nyári időszakban havi 300 napsütéses órával és évi 2189 napsütéses órával dicsekedhet, amely messze felülmúlja az ugyanezen a szélességi körön elhelyezkedő más európai üdölővárosok átlagát. Tengerpartja finomhomokos, a lágy hullámoknak köszönhetően. A sziklák és a tengeri ragadozók hiánya igazi túrista paradicsommá teszi. A tengervíz átlagos nyári hőmérséklete +20°C, míg a téli – 0,9° C.

Mangalia város, Neptun üdülőtelep

Mangalia városa a Constanta-éhoz hasonló történelmi múlttal rendelkezik, a Fekete Tenger legjelentősebb, egész évben látogatható gyógykezelési üdülőtelepe. A negyvenezer lakosú város, különleges mediterán jellegű klímával rendelkezik, az éves átlaghőmérséklet országos szinten itt a legmagasabb.10633A gyógykezelések egész évben elérhetőek, harmonikusan egyesítve a tenger által biztosított tényezők pozitív hatását a már a római korban is ismert gyógyforrások gyógyító hatásával. Mangália város fennhatósága alá tartoznak a déli üdülőtelepek: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus si Saturn.

Neptun üdülőtelep, Mangáliától 6 km-re északra és Constantától 38 km-re délre helyezkedik el, egyaránt alkalmas a pihentető nyaralások és a gyógyászati kezelések igénybevételére. Hatalmas finomhomokos tengerpartja tökéletes helyszíne a forró nyarak eltöltésének.

Neptun strandját délről Jupiter üdülőtelep strandja, északról pedig Olimp üdülőtelep strandja határolja. A part szélessége 30m és 100m között váltakozik. Számos szabadidős program áll rendelkezésre: szabadtéri színház, mozi, sportpályák (tenisz, röplabda, kosárlabda, minigolf), medencék, vizisí, vizibicikli és szörf, vidámpark a kicsiknek, bárok, éjszakai klubbok, nemzetközi és hazai ételkülönlegességeket felvonultató éttermek, nyári kertek, diszkók.

Tesco Utazás Tipp: Románia

A Fekete- tengeri Riviéra Romániába eső partszakaszán a leghíresebb rész a ?La Steaguri? (?A zászlók mellett?) nevet viseli, ez a tengerpart legszebben kialakított szakasza.

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.