5 dolog, amiért érdemes Koreába utazni

Észak és dél párharcából két igencsak eltérő állam jött létre. Egyben azonban biztosan megegyeznek: mindkét Koreának akad szemet gyönyörködtető látványossága.

1. A titokzatos és egyedülálló szépségű Csedzsu-sziget

Dél-Korea legmagasabb csúcsa az ország legnagyobb szigetén, a Csedzsu-szigeten emelkedik. A sziget maga a tengerből kiemelkedett vulkán így néhány óra alatt körbejárható. A sziget egyik rejtélye az ún. harubang figurák, amelyek az okinavai és húsvétszigeti elnagyolt emberalakjaihoz hasonlóan bizonytalan eredetűek. UNESCO világörökséggé nyilvánították: Csedzsu vulkanikus sziget és lávacsövek néven.

2. A bátrabbaknak: Észak-Korea, ahol megállt az idő

A gyönyörű fekvésű, szépséges tájakban gazdag, elszigetelt ország titokzatossága, az épületek monumentalizmusa, a propaganda óriási transzparensei és emlékművei mindannyiunk kíváncsiságát felkeltik. Észak-Koreában még van olyan város, ahol az utcákon hangszórókból szól a Párt propagandája.104563. Szöul parkjainak híres kincsei

A város legszebb parkja a Tapkol, mely márvány pagodájáról kapta nevét. Különlegessége továbbá, hogy 1919-ben itt kiáltották ki a függetlenséget is. A város híres parkjainak sorát gazdagítja a Namsan is, itt emelkedik a világ harmadik legmagasabb tornya, a Szöul-torony.

4. Lotte World, ahol a méret nem számít

Családosoknak kötelező célpont a Szöul főkapujaként szolgáló, 14. században épült Namdaemun Kapu közelében fekvő Lotte World is. Ez a helyi Disney-világ, ahol kicsi és nagy órákon át kedvére szórakozhat.

5. Kihagyhatatlan nemzeti eledel: a tüzes marha

Aki valóban bele akar kóstolni Koreába, az nem hagyhatja ki a nemzeti fajsúlyos fogást, a pulgogi névre hallgató tüzes marhát. A marhacsíkokat szójaszószban, szezámolajban, fokhagymában és chiliben pácolják, majd látványkonyha jelleggel a vendég asztalánál, külön főzőlapon sütik meg.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.