Tudatos babavárás – Felkészülés a terhességre

Dr. Szintyné Szőczei Beáta szülészt-nőgyógyász arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogy mennyire kell tudatosan készülni a terhességre, később az anyaságra.

A legtöbb nőnek az egyik nagy vágya, hogy gyermeke szülessen. Ennek érdekében általában mindent meg is tesznek. A terhességre azonban – ha módunk van rá – nem árt felkészülni, egészségesebben ajánlott élni, mint korábban.

Dr. Szintyné Szőczei Beáta szülészt-nőgyógyász szerint, egészséges szülőtől általában egészséges gyermek születik. De lényeges, hogy ne csak akkor próbáljunk egészségesen élni, amikor gyermeket akarunk, hanem előtte is.

A jo_alvas_a_baba_fejlodesenek_kulcsa_3

Kislány születik

Egy kislány világra jötténél például, már születésekor ott vannak a testében a tüszők, amikből későbbi gyermek születhet. Ez a bizonyos érési folyamat tinédzser korban kezdődik. A normális nemi éréshez, pedig megfelelően kell táplálkozni, eleget kell aludni. A kamaszkorban kialakult hormonális problémák tovább gyűrűznek felnőtt a korba, és problémák adódhatnak a teherbe eséssel.

Kisfiú születik

A fiúk ebből a szempontból jobb helyzetben vannak, hiszen nem a spermiumokkal születnek meg, azok később fejlődnek ki, sőt minden három hónapban megújul az egész spermium „készletük”.

Mit tehetünk még?

Érdemes például leszokni a dohányzásról, legalább 9 hónappal, de a terhesség megkezdődésekor mindenképpen. Már a fogantatás előtt érdemes mérsékelni az alkohol fogyasztását. A fogamzásgátló tabletták szedését a fogamzás előtt legalább 3-6 hónappal abba kell hagyni.

És nagyon fontos a már említett egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás, egy terhes nő soha ne legyen vegetáriánus, mert vérszegénységet okoz. Próbáljon meg mindenki vitaminokat szedni és kerülni a stressz és nem rágörcsölni a terhességre.

A szakértő szerint egyébként a nők 30-40%-nál tervezhető a terhesség. Ennek oka, hogy a nők 30-40%-nál van a két menstruációs ciklus között pont félúton a peteérés. A nők nagyobb részének közvetlen a menstruáció után vagy előtt van peteérése. A legfontosabb persze a rendszeres házasélet, hiszen akár egy orgazmus is kiválthat peteérést.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.