Mi csökkenti a női termékenységet?

Egészséges, önmagával és környezetével harmóniában élő nő testileg-lelkileg befogadó minőségű. Milyen hatások csökkenthetik ezt a befogadó állapotot?

Két nagy csoportra osztanám:

I. vannak életmódbéli szokások, hatások, melyek csökkentik a termékenységet

II. és lelki tényezők, melyek gátolják a termékenységet.

Vegyük részletesebben az I. csoportba tartozó problémákat:

1. Ülőmunka, rossz ülőtesttartás

Ma már a munkahelyek többségében ülőmunkát végeznek az emberek. Ez hosszú távon az alhasi szervek gyengüléséhez vezet. A görnyedt hát- és derék hatására a belek súlya ránehezedik a húgyhólyagra, méhre, petefészekre, a hüvelyizmokra és a húgycsőre. Ez kismedencei pangáshoz, a női szervek és intim izmok sorvadásához vezet. Mivel ülünk a gátizmokon, így annak a vérellátása korlátozottá válik. Ez kihat a gátizmokhoz tartozó gyűrűs záróizmokra is és húgycsőgyengeséghez,széltartási problémához és aranyérbetegséghez vezet.

hasfájás

2. Gyakori altesti gyulladások, felfázások

Ezek egyértelműen csökkentik az esélyét a petesejt megtapadásának, rontják a kötőszövet általános állapotát, gyengítik a kismedencei szerveket.

3. Napi stressz

A napi stressz miatt fellépő adrenalin túlsúlyra rendkívül érzékenyek a női alhasi szervek, elsősorban a petefészek és a húgyhólyag. A belső szerveket körülölelő izmok, és a gát izmok egyaránt spasztikussá válnak stressz helyzetben. Két alapreakció keletkezik az agyban, stressz helyzetben: támadás vagy menekülés. Mivel a civilizált viselkedés ma már ezt visszafojtja, ezért a belső szerveket gyengíti a feszültség.

4. Hosszú ideig tartó vagy túlzott diétázás

A menstruáció elmaradásához vezet. Ez általában csak időszakos kiesést jelent, de mindenképpen kerüljük az olyan mértékű súlycsökkentést, aminél ilyen probléma jelentkezik. Az ösztrogén zsírtermészetű anyag és egy harmonikus női alkaton természetes az és ideális némi zsírpárna jelenléte.

stressz1

5. Mozgásszegény életmód

Renyhe tónusúvá teszi a testet (a takarítás, házimunka nem sport) fontos a rendszeres sportolás, mert ez serkenti a szexuális fogékonyságot is, és az állóképességet.

6. Nőgyógyászati műtéti beavatkozások

Súlyosságának és gyakoriságának mértékétől függően rontják az intim izmok kondícióját, mivel tágítással járnak. A meggyengült hüvelyfalnak csökken a tartó- és támasztó funkciója, ez a kismedencei szervek süllyedésének veszélyét rejti, emellett gyengül az orgazmus készség is.

7. Fizikai megterhelés vagy nehéz fizikai munka

Arra érzékeny nőknél gátolja a petesejt megtapadását vagy a már megtapadt petesejt abortációját eredményezi. Hátrahajló méhnél kifejezetten káros a fizikai terhelés.

8. Túlsúly, diabetes, hipertónia

Ezek a betegségek negatív irányba tolják a termékenység erősségét. Fontos, hogy ne tüneti kezeléseket és kampányszerű megoldásokat akarjunk. Mindenképpen a kiváltó okot keressük.

9. Alkohol vagy drogfogyasztás

Ne essük tévedésbe, nem egy bulizáson elfogyasztott néhány pohár italtól csökken a termékenység.

10. Dohányzás

Ugyanúgy önmagában nézve lehet, hogy csak a tüdőt károsítja, meg passzívan a környezetünket, de amikor összeadódik több rizikótényezővel, akkor már azt is számításba kell venni, hogy a nikotin az ivarszervek kapilláris érhálózatát szűkíti.

De jó tudni, hogyha ülő munkát végzel és időnként felfázol (csípőgatya), és talán már volt abortuszod is, stresszes vagy bizonyos dolgoktól, ezek a rizikók összeadva már megkérdőjelezhetik, hogy mikor jön a baba.

Hogyan lehet kivédeni és áthangolni a káros életmódbeli hatásokat?

A női szerveket tápláló energiák megsokszorozódnak, ha megtanuljuk edzeni a medencefenék izmait.

Az intim torna gyakorlatok szenzációs hatással vannak az önbizalomra, az egészség és a vitalitás megtartására.

Az egyénre szabott edzésprogram napi elvégzése megnöveli az alhasban lévő tartó izmok és szalagok feszességét, így mint egy lengéscsillapító remek lesz a szervek rugalmas felfüggesztése.

intimtorna_kat

Gyarapodik a kapilláris érhálózat, mely által megnő az alhasi szervek és izmok oxigén és tápanyag ellátása.

A jó gáti fittség rövid idő alatt kialakítható az intim torna gyakorlatokkal, ennek fontos szerepe van a fogamzó képesség növelése és a magzat egészséges kihordásának szempontjából.

Ez a jó altesti kondíció segíti a női szervek és izmok élettani működésének javítását és megtartását. Ez a megtermékenyüléshez szükséges jó testi alapot ad. A várandóság alatt mindvégig segít a fokozódó teher okozta problémák elkerülésében.

A gyakorlatok hatására a szerelmi izmok feszessé válnak, ez mindkét fél számára örömtelibbé teszi a szexualitást. Megnő az orgazmusok erőssége és gyakorisága.

Ki az aki ezek után kihagyná, hogy megtanulja az intim tornát?

Ellenőrizd a jelenlegi intim fittséged egy állapotfelmérő kérdőív segítségével:KATT IDE!

Szerző: Gottlieb Ildikó – intimtorna vezető

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.