Meddőségből termékenység – Komplex kézikönyv a tudatos gyermekvállaláshoz

Ha a tervezett teherbeesés több hónapos próbálkozás után sem következik be, a párok gyakran kétségbeesnek és csak ekkor kezdik el keresni a lehetséges okokat.

A most megjelent Meddőségből termékenység könyv hosszú idő óta az első, olyan komplex ismeretanyagot tartalmazó kötet, amely tömören és érthetően tárja fel a meddőség lehetséges testi-lelki okait. A könyvben ismertetett vizsgálatok és módszerek segíthetik a gyermekre váró párok tudatos és sikeres gyermekvállalását.

Az elmúlt években rohamosan nő a lombikprogramban résztvevők száma. Sokan mindenféle előzetes ismeret nélkül vágnak bele a mesterséges megtermékenyítésbe, ami, ha elsőre nem sikerül, további lelki terhet ró a nőre és férfira egyaránt. Pedig tudatos odafigyeléssel, alapos kivizsgálással, a lelki tényezők feltárásával és kezelésével éveket lehet nyerni, megelőzve több sikertelen próbálkozást. Ebben segít Dr. Csomai Zita most megjelent Meddőségből termékenység című könyve. Az orvos-természetgyógyász többszáz reményvesztett páron segített már, tapasztalatait pedig most megosztja az olvasókkal. Azzal, hogy a szerző nem csupán a modern orvostudomány, hanem a természetgyógyászat felől is megközelíti a kérdéskört, sokkal komplexebb megoldást kínál, mint amivel az általános kivizsgálások során találkoznak a párok.

A könyv elsődleges üzenete, hogy egy nő nagyon sokat tehet azért, hogy a testét-lelkét felkészítse a várandósságra és arra, hogy egészséges kisbabának adhasson életet. Természetesen vannak elkerülhetetlen esetek, amikor csak és kizárólag a művi beavatkozás által valósulhat meg a várandósság, ám javarészt orvosolható, kezelhető problémák miatt nem jön létre a megtermékenyülés, vagy következik be korai vetélés.

Gyakran krónikus vírus és baktérium fertőzések, étel-intoleranciák húzódhatnak meg a meddőség hátterében. Ezek az állapotok megváltoztatják az immunrendszer működését, gyulladásokat okoznak, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a fogantatást. A vércukor problémák, az inzulinrezisztencia megváltoztatja a sejtek stabilitását, így sokkal nehezebb a megtermékenyítés. A pajzsmirigy működésének zavara is gyakori probléma. A férfiaknál egyre több esetben a spermiumok mozgékonyságának a csökkenése, károsodása a gond, ami leginkább a hőhatások – szűk nadrág, ülőmunka, autós ülésfűtés, szauna, jacuzzi vagy a zsebben hordott mobiltelefon – miatt alakulhat ki.

Dr. Csomai Zita

A könyv részletesen ismerteti az anatómiai és élettani alapokat, a javasolt hormon- és laborvizsgálatokat, életmód és étrend ajánlásokat, a meddőség lehetséges okait, a termékenység fokozásának módszereit nőknél és férfiaknál, valamint azokat a természetes gyógymódokat, amik alkalmazásával hamarabb érkezhet a várva várt gyermek. A könyvben részletezett megoldások segítségével rövid időn belül helyreállítható az egészség, javítható a fogamzóképesség. Sokan szinte elvesznek az egészségügy útvesztőjében, amivel rengeteg idő telik el. Az idő pedig ebben az esetben rendkívül fontos tényező. Azzal, hogy Dr. Csomai Zita összeszedte azt, mi mindent érdemes kivizsgáltatni, jelentősen lerövidíti a kivizsgálás időszakát.

A szerzőről:

Dr. Csomai Zita gyermekkori álmát valósította meg azzal, hogy komplex szemlélettel gyógyító orvos lett. A szegedi orvostudományi egyetem elvégzése után a sürgősségi ellátásban, illetve onkológiai osztályon dolgozott, de hiányzott neki a személyesebb orvos-beteg kapcsolat, ezért praxisát természetgyógyászati ismeretekkel, életmód-tanácsadással, alternatív mozgás- és masszázsterápiával, valamint fitoterápiával egészítette ki. 

Meddőségből termékenység – 2020 – Édesvíz Kiadó

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.