Meddig szabad szülni?

A családalapítás ideális időpontját borzasztóan nehéz megtalálni. A tanulás, a munka, a karrier, a pénz sajnos sok lányban elnyomja az anyaság utáni vágy érzését. De meddig szabad szülni?

Manapság a nők többsége egyre későbbre tolja ki a gyermekvállalás idejét, hiszen karrierjük gátolja őket a pártalálásban, emiatt egyre többen tartanak attól, hogy kicsúsznak az időből.

Mire az ember lánya elvégez néhány egyetemet és végre úgy érzi, hogy van mit keresnie a munkaerőpiacon addigra rendszerint idősebb, mit amikor őt szülte az édesanyja. Persze ez nem probléma. Ma már modern időket élünk, egy 30 éves nő, ha egyedülálló, akkor is öntudatos szingli és nem sajnálatraméltó vénkisasszony.

Ilyenkor hihetetlen szabadságérzés szállja meg a lányokat, élvezik, hogy megbecsülik a munkájukat, van pénzük, esetleg van barátjuk, de ha nincs az sem baj, mert első a karrier, az önmegvalósítás. Kitudja hány magányosan másnapos hajnalra van szükség ahhoz, hogy úgy érezzék, eljött az ideje, hogy végre saját családot alapítsanak.

terhess_katt18

Az anya egészsége és a szülés könnyűsége szempontjából azt mondják, hogy az első gyermeket érdemes még 30 éves kor előtt megszülni, mert utána akárhogy is tiltakozunk ellene, a testünk elkezd rugalmatlanná válni. Viszont igen érdekes, hogy a többi gyermeknél testünk képes visszaemlékezni arra, hogy hogyan kell viselkednie amikor gyermeket várunk.

Ha az anya elmúlt 40 éves, akkor sajnos rendkívüli módon megnő az esélye annak, hogy down kóros legyen a kisbaba, ezért kötelező az úgynevezett magzatvíz-vizsgálat. A köldökön keresztül mintát vesznek a magzatvízből, de sajnos, ez a nem is tökéletesen veszélytelen vizsgálat sem ad 100%-os eredményt.

Lényeges szempont a gyermekvállalás időpontjával kapcsolatosan, hogy egy csecsemőt nemcsak megszülni kell, de fel is kell nevelni. Fontos figyelembe venni, hogy a mai gyerekek 20-30 évig számítanak szüleik támogatására, tehát nagy valószínűséggel a mi szemünk fényének is legalább ennyi ideig lesz szüksége ránk. Kissé morbidan fogalmazva, még legalább ennyi ideig kell munkaképesnek lennünk és egyáltalán nem halhatunk meg.

Tehát, ha nem érezzük magunkat elég fiatalnak ahhoz, hogy felelősséget vállaljunk egy kisbabáért, akkor érdemes elmenni egy teljes kivizsgálásra, ahol a naptárszerinti korunkat szembesíthetik az egészségügyi állapotunkra jellemző korral, hogy tiszta lelkiismerettel vállaljunk gyermeket.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.