Meddig kell várjak, hogy teherbe essek?

Azt senki sem tudja megmondani, hogy pontosan mikor esik majd teherbe egy nő. Egy viszont biztos, hogy a statisztikákból már megállapítható, hogy mikorra datálható az időpont.

A babára vágyó párok nagy részének már három hónap alatt sikerül pozitív jelet varázsolni arra a bizonyos pálcikára. A teherbe esés időtartama hosszabbodhat, ha a szülőjelöltek minél idősebben szeretnének gyermeket, ha termékenységet akadályozó szokásaik vannak (pl.: dohányzás) vagy valamilyen egyéb termékenységet befolyásoló problémájuk van.

Átlagosan mennyi idő alatt lesz gyümölcse a szeretkezésnek?

  • 1 hónapon belül a párok 30 százalékának
  • 3 hónap elteltével a párok 59 százalékának
  • 6 hónap elteltével a párok 80 százalékának
  • 1 év alatt a párok 85 százalékának
  • 3 év alatt a párok 91 százalékának
  • 4 év alatt a párok 93-95 százalékának sikerül teherbe esnie

Amennyiben már legalább egy éve eredménytelenül próbálkoznak, érdemes felkeresni egy szakembert. Mindenkinek a saját döntése, hogy mikor keresi fel a specialistát, de fontos tudni, hogy minél többet vár valaki a specialista felkutatásával, annál több értékes időt veszteget el.

Amennyiben a pár női tagja 35 éves vagy annál idősebb az eredmény nélküli próbálkozás ideje még nagyobb súlyú. Az említett életkor felett már 6 hónapnyi eredménytelen próbálkozás után ajánlott felkeresni egy termékenységi specialistát.

egészséges baba

90 százalékban sikeres

A párok 90 százalékának sikerül teherbe esnie természetes úton. Átlagosan 93-95 százalékban sikeres a megtermékenyítés, amennyiben türelmesen, hosszabb ideje próbálkoznak,” orvosmentes”praktikákat bevetve.

Terméketlennek akkor nyilvánítanak egy párt, ha már legalább 1 éve eredménytelenül próbálkoznak. Mielőtt azonban a babára vágyók felkeresnek egy termékenységi specialistát, bizonyosodjanak meg arról, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a teherbe esés érdekében. (Pl.: Felhagytak a termékenységet gátló szokásaikkal, a pár női tagja követte a menstruációs ciklusát és valamilyen módszer alapján megbizonyosodott arról, hogy a tüszőrepedésekor, vagy ahhoz közel eső időpontban szeretkezett.

Miután diagnosztizálták őket, még nincs minden veszve, orvosi segítséggel és sok türelemmel összejöhet a baba.

Amennyiben így sem sikerül, akkor legvégső esetben további opciókat ajánlanak a gyermekre vágyóknak: a béranyaságot vagy az adoptálást.

Forrás: