Lapos has – 8 gyakorlat

A torna nem csupán a mama jó fizikai kondícióját hivatott szolgálni, hanem a baba korai fejlesztése is elkezdődhet. Próbáld ki az alábbi gyakorlatokat, mindkettőtök örömére!

A “gólyatréning” gyakori végzésével a stresszkeltő hormonok, – amelyek kellemetlen hatásukat lebomlásukig kifejtik a babában is – gyorsabban kiürülnek, illetve a torna végzése közben termelődő endorfin hormontól jó közérzete lesz a mamának és jó érzete a picinek.

A baba érzékeli a mama ritmusos, különböző irányú mozgását, amihez védő-óvó környezetben tanul alkalmazkodni, ezzel az egyensúlyrendszere már pocakon belül edződik. A rendszeres torna végzésétől az izmok is feszesek maradnak, ezért a szülés utáni fiatalos alak visszanyerése is könnyebbé válik.

A kismamák felkészülésének egyik legfontosabb eleme a mindennapos (2×5 perces) intim torna, aminek segítségével a szülési izmok erőssé, rugalmassá tehetők.

Így ezen szövetek aktív védelmét valósíthatja meg a mama a várandósság ideje alatt, a kitolási szakaszban (gátvédő vajúdástechnikával), illetve a szülés után. A rugalmas, megfelelően edzett izom képes a megfelelő mértékű tágulásra és azt követően – a tréning hatására – újra fiatalossá válik.

terhes torna

8 könnyű gyakorlat

A most bemutatott gyakorlatokba beillesztettük az intim torna egyik legegyszerűbb feszítési gyakorlatát, ami ugyan nem helyettesíti azt, de segítségével a méhtest tökéletesebb alátámasztásra lel a torna ideje alatt, és közben javul a gát anyagcseréje, tónusa.

A most következő gyakorlatsor mindennapos végzésre javasolt

1. Helyezkedj el négykézláb, vízszintesen tartva a derekad. Emeld bal térded oldalra, majd rajzolj vele szabályos, nagy köröket előre. Figyelj arra, hogy a térd vezesse a mozgást, miközben nyakad tartsd egyenesen, mintha egy könyvet egyensúlyoznál rajta. Ha a feladat közben még lábfejedre is tudsz figyelni, akkor felváltva végezd a körmozgást spiccelő, majd pipáló lábfejjel. Amikor érzed, hogy a csípőd átmelegedett, akkor ismételd jobb lábbal is.

2. Még mindig négykézláb, kissé terpeszd a térded és bal, majd jobb karral körözz hátra. Igyekezz könyököd nyújtva, tenyered pedig visszafeszítve tartani és a karod a mozgáshatárig húzni minden irányba.

3. Négykézláb, kilégzés közben domborítsd hátad feszes far- és záróizomzattal, közben mélyen hajtsd le az állad, majd belégzés alatt emeld magasra a fejed, engedd vissza a derekad.

gyakorlatok_has

4. Feküdj az oldaladra (ha már pocakod tekintélyes méretű, érdemes alátámasztani kispárnával) és az alul lévő lábad húzd a has felé. Felül lévő lábad előre néző lábfejjel nyújtva emeld fölfelé, majd helyezd vissza a talajra, miközben hüvelyizmaid húzd a hasüreg irányába. Ismételd a feladatot a saját, gyors tempódban.

5. Amennyiben még a karodra is ki tudod terjeszteni figyelmed, úgy a mellkas előtt nyújtott karod keresztezd folyamatosan. Igyekezz a kar és láb munkáját összehangolni.

6. Egy kis ritmusos tánccal serkentsd vérkeringésed. Közben puhán, rázkódás nélkül lépkedj.

7. Feküdj a hátadra, lábad húzd a mellkas mellé erősen terpesztve. Ezt követően talpad helyezd a talajra, és hajlított térded nyomd egymáshoz, farizmod szorítsd és záróizmaidat erősen szűkítsd a fej, lapocka felemelésével. Ezzel egyidőben kilégzés alatt nyújtózz a kezeddel előre a láb irányába, érezve, hogy a hasizmaid megfeszülnek, majd belégzésre térj vissza kiinduló helyzetbe, ellazítva izmaitd

8. Fejezd be a “közös” tornát egy kis tánccal, amitől nem csupán a babának, de még a papának is jó kedve lehet!

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.