Kisfiú, vagy kislány rendel?

Mindegy csak egészséges legyen! Ezt a választ kapjuk, ha megkérdezzük a kismamát, hogy milyen nemű gyereket szeretne. De ha a szívére teszi a kezét, mindenki tudja, hogy mit szeretne.

A kíváncsiság az ember egyik legősibb ösztöne. Az idők folyamán a legkülönfélébb babonák alakultak ki azzal kapcsolatosan, hogy bizonyos jelekből következtetni lehet a csecsemő nemére, még születése előtt. Vannak kismamák, akik hercegnőkre vágynak, mások inkább vagány fiúkat szeretnének dögönyözni. Ezek az előzetes elképzelések mindenféle jóslatokra ösztönzik az embereket. Vannak, akik szerint az a baba, aki sokat rugdalózik, az biztosan fiú lesz (persze focista).

shutterstock_595276271

Mások szerint a reggeli rosszulléteket a kislányok okozzák. Egyesek szerint a fiú babák alacsonyan, míg a pici lányok magasabban helyezkednek el édesanyjuk hasában. A vizelet színének élénkségét némelyek legénykék születéséhez kötik, míg a fakó színt leányokéhoz. Mindezek az elméletek ugyan kedvesek, de természetesen semmilyen tudományos alapjuk sincsen. Ezért semmi esetre se ezek alapján döntsük el a gyerekszoba új tapétájának a színét, vagy vásároljunk csupa kék vagy csupa rózsaszín ruhácskákat a picinek. A kilenc hónapnyi várakozás egyik legnagyobb izgalma az, hogy vajon milyen nemű gyermekünk születik.

shutterstock_10095100

Manapság a 3, sőt a 4 dimenziós ultrahangok korában, már szinte 100%-os bizonyossággal megtudható a gyermek neme akár a terhesség idején.  Utóbbi esetben a  4. dimenzió alatt az idő értendő, ez az úgynevezett babamozi. Ide akár az egész család beülhet és egy speciális ultrahangkészülék segítségével megcsodálhatják, hogy mit csinál a pici az édesanyja hasában, az adott pillanatban. (A 3 dimenziós készülék csodája az volt, hogy térben és nem csupán síkban vált láthatóvá a kicsi, azonban néhány perces csúszással mutatta meg, hogy mi történik a magzattal.) Ez a készülék egészségügyi vizsgálatoknál is rendkívül hasznos, hiszen a képe sokkal nagyobb felbontású.

Tehát, ha valamilyen látható egészségügyi problémára gyanakszik a nőgyógyász, akkor érdemes elmenni egy 4 dimenziós szűrésre, mert itt minden jobban látható, a panaszok könnyebben szűrhetőek. Még mostanában is előfordulhat, hogy a babáról, csak születése, után derül ki a neme, ha nem volt hajlandó megmutatni magát és meglepetés éri a szülőket. Janikovszky Éva két kötetes írását ajánlanám erre az esetre: Örülj, hogy fiú! Örülj, hogy lány!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.