Kiegészítő módszerek a meddőségi kezelések optimalizálására

Ma már többféle kezelési módszer is áll a meddőséggel küzdő párok rendelkezésére annak érdekében, hogy ők is mielőtt megtapasztalhassák a szülővé válás boldogságát. Talán sokan nem gondolnak rá, hogy életmódjukkal, illetve bizonyos körülmények javításával ők is sokat tehetnek annak érdekében, hogy mielőbb létrejöjjön a vágyott terhesség.

A teherbe esési nehézségek vagy az orvosilag is igazolt meddőség egyáltalán nem számít ritkaságnak, hiszen a szülőképes korú párok körülbelül 15 százaléka küzd azzal, hogy rendszeres házasélet mellett legalább egy éve – vagy sokan ennél akár jóval hosszabb ideje –próbálkoznak a „babaprojekttel”, mégsem sikerül teherbe esni. A meddőség mögött számos ok állhat – közöttük gyógyítható, megszüntethető okok is –, meddőség gyanújakor éppen ezért a legjobb alapos meddőségi kivizsgálással indítani. A kivizsgálás eredményének birtokában – az orvos javaslata alapján – kiválaszthatók azok a terápiás módszerek, melyek a lehető legrövidebb időn belül sikeres várandósság ígéretével kecsegtetnek.

Sokan megfeledkeznek azonban arról, hogy optimális eredmények akkor várhatók, ha nem várják tétlenül a kezelések eredményét, hanem maguk is igyekeznek az életükben megfelelő körülményeket teremteni a kezelések eredményességének javítására.

baba

Tegyük meg, amit meg tudunk tenni!

Számos olyan tényező, körülmény van az életünkben, melyek megváltoztatásával vagy kiiktatásával, esetleg erősítésével, serkentésével egészen biztosan nem oldódik meg egy csapásra a meddőség, azonban akár jelentősen hozzájárulhat kezelések sikerességéhez.

Ehhez fontos tudni például azt a biológiai tényt, hogy az ivarsejtek (hímivarsejtek és petesejtek) termelődése igen érzékeny és kényes folyamat abból a szempontból, hogy az oxigén- és tápanyagellátottság akár viszonylag enyhe és átmeneti zavara is olyan ivarsejtek termelődéséhez vezethet, melyek életképessége vagy funkciója nem optimális a terhesség létrejötte szempontjából. Ezeknek a tápanyagoknak és az oxigénnek minden egyes sejthez történő eljuttatása az úgynevezett mikrokeringés feladata. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy elégtelen mikrokeringés mellett csökken a teherbeesés valószínűsége. Ez a másik oldalról fogalmazva azt is jelenti, hogy a mikrokerongés javításával javíthatóak lehetnek a terhességi esélyek, a meddőségi kezelések eredményessége. Hogyan? Ide kattintva kaphat bővebb információkat egy lehetséges kiegészítő lehetőségről.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.