Hogyan készülhetünk a szülésre?

Testben-lélekben felkészülni kisbabánk megszületésére az egyik leggyönyörűbb, és legizgalmasabb része a várandósságnak.

Remek időszak lehet ez arra, hogy jobban odafigyeljünk magunkra, érzékenyen megtanuljunk testünk jelzéseiből olvasni, és lelkünket is jobban megismerhessük.

Mindez a szülésnél nagyon jól fog jönni, hiszen ott nagyon fontos lesz, hogy hallgassunk testünk üzeneteire, mert sokszor azon keresztül juttatja tudomásunkra kisbabánk is, hogy az adott pillanatban mi segíti őt megszületése alatt, és ahol gyakran választunk ösztönösen olyan testhelyzetet, amivel, a fájdalommal együttműködve, és nem harcolva engedjük világra jönni gyermekünket.

Táplálék testnek és léleknek

Érdemes megfigyelni, hogyan eszünk. Amikor éhesek vagyunk mindig tudunk-e enni valamit, vagy megvárjuk a következő nagy étkezést? Akár minden nap megkínálhatjuk magunkat valami egészséges, vagy egyszerűen csak finom csemegével, amit nagyon szeretünk. Iszunk-e annyit, amennyire szükségünk van?

terhess_katt19

Mozgunk, amennyi jól esik, de annyit naponta legalább, hogy megizzadjunk tőle kicsit? Kismama jóga, hastánc, torna, úszás, s még sok élvezetes mozgásforma közül válogathatunk.

Engedj ki!

Eleresztjük-e magunkat tökéletesen viszonylag gyakran? Lehet ez bármi, ami segít abban, hogy teljesen elengedjük magunkat. Ha jól esik relaxáljunk, kiránduljunk. Csodálatos lehet egy kényeztető masszázs párunktól is.

Sírunk minden ok nélkül

A várandósság alatt a testünkben olyan hormonok termelődnek, amiktől időnként a legkisebb dolgon is elsírjuk magunkat. Valószínű a természet ezt jól rendezte így, hiszen ezzel is sok feszültség oldódik bennünk. Hogy éljük mindennapjainkat?

Ha bánt, frusztrál valami, megvárjuk-e amíg robbanunk, vagy inkább megtaláljuk azokat a dolgokat, amik megkönnyebbülést hoznak magukkal? Nagyon jó lehet, ha időt szánunk csakis saját magunkra. Ez alatt kipróbálhatunk új hobbikat, felfedezhetjük énünknek még ismeretlen részeit, vagy ilyenkor mindennél jobban eshet párunkkal lenni. A szerelemben is új utakat fedezhetünk föl.

Sokszor jobb együtt!

Milyen jól tud esni, ha megosztjuk félelmeinket, elvárásainkat, kételyeinket másokkal. Kismama tornán, szülésfelkészítőn, várandós körökben, de minden olyan helyen, ahol lehetőség nyílik a szabad beszélgetésre, nagyon sokat segíthetünk egymásnak.

terhesség3

Nem csak más várandósokkal, de olyan anyákkal is érdemes beszélgetni, akik épp most szültek, vagy már régebben és kicsi gyerekeik vannak.

Nyitott szemmel

Ahogy múlik az idő, vannak akik szinte falják a várandóssággal, szüléssel kapcsolatos könyveket, míg másoknál ez máshogy zajlik. Mindenképp jól jöhet, ha föltesszük magunknak a kérdést, hogy mennyire tájékozódtunk? Ha sok a kérdés bennünk az azt jelenti, valóban készülünk.

Keressünk olyan orvost, szülésznőt, bábát, dúlát, akikkel azt érezzük, teljesen felénk tud fordulni, akikben megbízunk! Ahogy a szüléshez közeledünk és megfogalmazódnak kéréseink, készíthetünk szülési tervet, amiben leírhatjuk, hogyan szeretnénk vajúdni, illetve szülni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.