Házi praktikákkal a családalapításért? Van, amelyik hasznos!

A meddőség réme sajnos egyre és egyre több párt érint a világon, nem csoda hát, ha egyre több “házi praktika” is megjelenik arra vonatkozóan, hogyan is lehet növelni a várandósság kialakulásának esélyét.

Ezek közül most négyet veszünk górcső alá Ratkó Tünde szülésznő, termékenységi szakember segítségével.

Naptározás

Figyelni a naptárat, és ahhoz (is) igazítani az együttlétet? Igen, ez bizony hasznos lehet. A női ciklus nagyjából 28 napot ölel fel (ettől lehet kicsit kevesebb, kicsit több is). Ezen belül azonban a teherbe esés legnagyobb valószínűséggel – körülbelül 25%-os aránnyal – az ovuláció idején történhet meg, vagyis, ha ekkor vagyunk együtt a párunkkal, az sokat javíthat az esélyeken.

Fotó: 123rf.com

Szexpózok

Ha már együttlét, akkor pózok. Rengetegen esküsznek arra, hogy a misszionárius póz a nyerő, ha babát szeretnénk, míg mások a kis kanál – nagy kanál előnyeit ecsetelik. Mindenkit megnyugtatunk: a póznak technikailag semmi köze a terhesség létrejöttéhez.

A méh elhelyezkedése, a pénisz formája és még egy sor tényező szól bele abba, hogy mi is lenne a legideálisabb, de még ebben az esetben is elenyésző előnyre lehetne csak szert tenni. A fontos inkább az, hogy ne nehezítsük a spermiumok “munkáját” azzal, hogy felállunk, vagy felülünk, hiszen így a gravitáció is ellenük dolgozik. Csak feküdjünk nyugodtan 10-15 percig, élvezzük egymás társaságát, a többit bízzuk a természetre” – mondja Ratkó Tünde.

Ételek

Sokszor elővett lehetőség, hogy a megfelelő ételeket fogyasztva növelhetjük a teherbeesés valószínűségét. És ez igaz is – lenne, abban az esetben, ha az élelmiszerekből bevitt tápanyagokkal képesek lennénk fedezni a szükségleteket. Ez azonban az elmúlt 50 év során szinte lehetetlenné vált a tömegtermelés és a vegyszerezés hatására lecsökkent tápanyagtartalomnak köszönhetően.

DE! A tápananyagok valóban képesek megnövelni a várandósság kialakulásának lehetőségét, méghozzá jelentős mértékben! Csupán ehhez ma már nem csak az étkezésre kell odafigyelni, hanem várandósvitaminnal is érdemes rásegíteni a tápanyagpótlásra. Persze csak akkor érhetünk el eredményt, ha a bevitt tápanyagok megfelelően hasznosulnak is. Ehhez figyeljünk, hogy azok szerves kötéssel legyenek jelen a készítményben (-citrát és -glükonát kötések), hogy komplex, sok anyagot tartalmazó készítményt válasszunk (az egyes anyagok segítik mások hasznosulását), és hogy a készítmény megfelelően tagolt is legyen (minden trimeszternek eltérő igényrendszere van!).

Fotó: 123rf.com

Boldogság

A stressz kerülése sokat tehet a családalapításért, és ez bizony nem vicc! A nyugalom, a béke és a kiegyensúlyozottság az egyik legerősebb pillér, melyen a család megszülethet, ugyanakkor ezt a legnehezebb kierőltetni.

Nehéz nyugodtnak lenni, főleg tudatosan, amikor a vágyott baba csak nem akar megérkezni, a terhességi tesz nem és nem mutatja azt a fránya két vonalat. A nyugalom elérése ezért lépésenként történjen. Érdemes az alapvető vizsgálatokat elvégeztetni, hogy megnyugodjunk, minden rendben van. Ez mindkét leendő szülő esetében fontos.

A megfelelő várandósvitamin szedésén, és a szakemberi segítség keresésén kívül mi más nem igazán tehetünk, mint hogy igyekszünk élvezni az együttléteket, és nem görcsölni azok sikerességén. Ezzel tehetünk a legtöbbet a vágyott családért!

Ez is érdekelhet!

A túl sok intim együttlét inkább hátráltatja a családalapítást

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.