Hatással van a COVID a magzat agyi kapacitására?

Egy új kutatás szerint – ellentétben más vírusfertőzésekkel – a COVID nincs hatással a gyerekek fejlődésére. Igaz, csak a nem súlyos eseteket vizsgálták.

Bár azt már tudni vélik a kutatók, hogy a terhes nők nagyobb kockázatnak vannak kitéve a koronavírus-járvány alatt, egy friss tanulmány szerint az enyhe és mérsékelt lefolyású megbetegedés nincs hatással a születendő magzat agyi kapacitásaira – írja a Sky News.

Fotó: 123rf.com

A kutatáshoz 33 terhes nő MRI-képeit vizsgálták, akik közül mindannyian átestek a koronavírus-fertőzésen. A felvételeket magzati MRI-vel foglalkozó szakemberek elemezték, akik arra jutottak, hogy a fertőzés semmilyen hatással nem volt a születendő gyermekek agyára – számol be a Hvg.hu.

A kutatást vezető Sophia Stoecklein, a müncheni Ludwig Maximilian szakembere szerint bár a tanulmány segíthet meggyőzni az aggódó szülőket, hozzátette, hogy súlyos szövődményekkel járó fertőzésen átesett anyákat nem vizsgáltak. Emellett leszögezte azt is, hogy egyelőre nagyon ritka azoknak az eseteknek a száma, ahol az anya megbetegedése a magzatnál fertőzéshez vezetett, ennek hatása és veszélyei pedig egyelőre ismeretlenek.

Ez is érdekelhet!

Máshogy reagálnak a Covid-19-re a lány és fiú magzatok

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.