Édesanyától a kismamáknak – Ebben segít az anyukáknak az applikáció

A hiánypótló hazai fejlesztés, az Anyafalva applikáció 2021 őszi – akkor még webes- megjelenése után szinte azonnal a magyar kismamák egyik kedvencévé vált, majd a hazai babaváró alkalmazás bekerült a Play Áruházba és az App Storeba is, azóta pedig végképp tarol – pár hét alatt több ezren telepítették.

Amellett, hogy továbbra is ingyenes, rengeteg egyedi újdonsággal bővült, így könnyítve meg a kismamák számára a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos hiteles szakmai tájékozódást.

Egy édesanyától a kismamáknak  

Aki átélte már a babavárás boldog, mégis sok kérdéssel teli időszakát, az tudja, milyen nehéz eligazodni a sok baráti jótanács és megbízható – vagy annak gondolt – információ között. Így volt ezzel az Anyafalva applikáció ötletgazdája, Jansik Aisha is, akit a saját várandóssága ihletett arra, hogy ötletgazdaként egy minden eddiginél hitelesebb és szakmaibb alkalmazással nyújtson segítséget a magyar kismamáknak. Fő célja, hogy az applikáció széleskörű használatával minél kevesebbszer hangozzon el, hogy „Bárcsak a szülés előtt tudtam volna!”.  

JansikAisha_Anyafalva fejlesztője

Az első és egyetlen hitelesített kismama applikáció

Az alkalmazás kiemelten fontos része a hiteles tartalom. Közel 40 szakember dolgozott saját kezűleg a szakcikkeken, ennek köszönhetően is elmondható, hogy az Anyafalva a legtöbb szakmai anyagot tartalmazó és a legtöbb funkcióval ellátott hazai kismama app jelenleg. Megbízhatóságához pedig kétség sem férhet: a Hiteles Egészség-kommunikációért Egyesület, az általa létrehozott objektív szempontrendszer alapján átvilágította a felületet, melynek eredményeképpen 2022-ben Hiteles Egészségügyi Applikációnak minősítették az Anyafalva alkalmazást és tartalmait, ezzel az egyetlen hitelesített kismama mobilapp az országban.

Az ikres édesanyákra, az otthonszülést választókra és a cukorbetegekre is gondoltak

A kismamák körében az Anyafalva alkalmazás sok remek funkciója bizonyított már, amelyek most még tovább bővültek a minél szélesebb körű tájékoztatás érdekében. Magyarországon – és világviszonylatban is – az élen járva, a piacon elsőként kidolgozták az app ikres verzióját, amely többes terhesség esetén segíti a várandósokat.

Ám a fejlesztés során nem ők az egyetlen “különleges” csoport, akikre gondoltak. Hazánkban is egyre többen választják az otthonszülés lehetőségét, számukra pedig az eddig a piacon található applikációk viszonylag kevés információt adtak. Az Anyafalva alkalmazásban egy átfogó bábai cikk és egy kifejezetten otthonszüléshez készült, pipálható kelengyelista segíti a felkészülést az intézményen kívüli szüléshez.

A Leletértelmező és – tároló mellett az applikáció egyik legnépszerűbb része, a Kisokos – mely éppúgy fókuszál a várandósság idejére, mint az utána következő érzékeny időszakra – is folyamatosan bővül. Kiemelten foglalkoznak a cukorbeteg kismamáknak szóló tudnivalókkal, ezen kívül új funkcióként egy külön a számukra kifejlesztett vérnyomás- és vércukornapló is bekerült az appba.

terhes, telefon

Fotó: 123rf.com

Az alkalmazás Kisokosában nem rég helyet kapott egy Jogi rész, ahol több, mint 10 cikkben segíti a kismamákat a méltán elismert szakember, Dr. Ruzsovics Ágnes ügyvéd, egészségügyi szakjogász és orvos. Az appban szintén megtalálható a legtöbb kórház beleegyező és tájékoztató nyilatkozata is, amelyet az Ablak a világra áldozatos munkájának köszönhetünk!

Aisha arra kéri a felhasználóit, hogy szánjanak időt arra, hogy elolvassák a cikkeket: „Nem csak a jogi vonatkozásúakat ajánlom mindenkinek, hanem a többi szakmai cikket is, mert hiszem, hogy a tudás ad egy nagy fokú biztonságérzetet, magabiztosságot. Ha egyetlen egy szülés szebb és jobb megéléséhez hozzájárultunk ezzel, akkor már megérte – de nagyon remélem, hogy sokkal többen vannak, akik érteni vélik, hogy a tudás tényleg hatalom! Nem csak az orvosoknál és szülésznőknél…. a szülő nők kezében is, Nálunk is!”

Spórolni is segít

Bár a babavárás valóban az egyik legszebb időszak a családok életében, de kár lenne tagadni, hogy a leendő szülők vállát komoly anyagi terhek is nyomják. Az Anyafalva applikációban éppen ezért a kismamák számos kupont is találnak, melyekkel kedvezményesen vehetnek igénybe szolgáltatásokat vagy vásárolhatnak bizonyos üzletekben.

Olvasd el ezt is!

Ezt teszi a dohányos kismama a babájával…

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.