Babakelengye

Egy kis jövevény érkezésére fel kell készülni. Számtalan dolognak már jó előre bent kell lennie a babaszobában, hogy a szülés után már csak a babára figyelhessünk.

Pelenka

Ma már legtöbben eldobható pelenkát vásárolnak, ami nagyon kényelmessé teszi a kismamák életét. Vannak, akik a hagyományos pelenkát választják (a környezetvédők is ezt ajánlják), ez esetben 20-30 pelenka, pelenka-rögzítő fólia, vagy méretenként 2-3 guminadrág szükséges. Az eldobható pelenkát választóknak is érdemes néhány hagyományos pelenkát venni, mert nagyon kellemes, jó nedvszívó, ezt tesszük a baba feje alá, a pólyázóra stb.

Ruhanemű

A hagyományos pólya használata ma már háttérbe szorul, de van, aki ebben tudja biztosan tartani a kisbabát. Ez esetben 1 pólya és 2-3 pólyahuzat szükséges. Méretenként legalább 3-4 kising vagy un. body, 3-4 rugdalódzó szükséges.

Egész fiatal korban rugdalódzó helyett az angolpólya is praktikus. 1-2 könnyű hálózsák, 2-3 vékony sapka, 1-2 kicsi kabát, 2-3 előke, törlőkendők, zokni vagy horgolt kiscipő. Téli kisbabának ezen kívül szükséges 1-2 meleg sapka, meleg kocsikabát, bundazsák.

szopizas4

Ágynemű

3 lepedő, 1 könnyű, 1 meleg takaró, hozzá 2-3 huzat (nagypárna huzat is megteszi), 2 frottírlepedő.

,,Babatároló"

Kiságy szivacsbetéttel, huzattal, babakocsi (mélykocsira 4-5 hónapig van szükség), kiskád, pólyázó (szivacslappal fedett deszkalap is megteszi), szobahőmérő, körömvágó olló.

Edényféle

Kiskanál, kihajló szélű pohár. Ha valamilyen okból nem szopik a baba, 2-3 cumisüveg, hozzá 4-5 cumi, külön edény a cumisüvegek kifőzéséhez. Később szükséges üveg almareszelő, turmixgép, külön tányérok.

szoptatas10

Ápolási szerek

(Ezek nagy részét az orvos írja fel.) Alkohol, fertőtlenítő hintőpor, steril gézlap, popsikenőcs, babahintőpor, babaolaj, kamilla tea, fürdető krém vagy babaszappan, hőmérő, vatta vagy törlőkendők.

Adminisztratív teendők

A szülői feladatok közé tartozik az anyakönyvi kivonat, szülési szabadság, segély, TAJ kártya beszerzése, megszervezése. Hazaérkezéskor értesíteni kell a védőnőt, gyermekorvost!

 


vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.