Anya leszek! Mit csináljak?

Hát, mit? Tájékozódj jól megválogatott, biztos forrásból! Aztán hajrá kismama, 9 hónap és nyugodt szívvel lehetünk anyuka!

Még a sokadik gyermeküket váró anyák is nagyon gyakran úgy érzik, hogy mindent elfelejtettek az előző óta, ami teljesen természetes. Az első gyermeküket várókra rázúduló információtömeg is megzavarhatja a kismamákat.

Kilenc hónap rengeteg idő és millióféle forrás áll a kismamák szolgálatában, ahonnan megtudhatják az anyai örömök és kínok sorát. Sokszor elég nehéz eldönteni, hogy az egymásnak homlokegyenest ellentmondó információk közül melyiknek higgyünk.

Amikor az ember lánya először lesz terhes, könnyen előfordulhat, hogy nem sokat tud a kisbabákról, ami elég ijesztő érzés. Az információdömping pedig elbizonytalanító, hiszen minden honlap és magazin mást ír ugyanarról a témáról. Nem ritka, hogy a védőnő és a leendő nagymamák is igen eltérően gondolkoznak a csecsemőgondozásról, gyermeknevelésről.

A legpraktikusabb tanácsokat a gyakorló kismamáktól kaphatjuk. A pelenka, bébiétel, bébiruha stb. gyártók ugyanis évről évre újabb és újabb termékekkel rukkolnak elő. Gyakran még a védőnők sem képesek nyomon követni, hogy milyen újdonságok léteznek, mik az előnyeik és a hátrányaik.

terhesseg

A kisbabás anyukák viszont szívesen kipróbálnak sok mindent, hogy megtalálják azokat a termékeket, amik a legjobbak szemük fényének. Gyakorlati tanácsaik igen hasznosak lehetnek, mert bár minden csecsemő más, de azért sok mindenre hasonlóan reagálnak.

A legfontosabb azonban az, hogy tudatos anyák legyünk! Természetesen érdemes meghallgatni minden jó tanácsot és kikérni a szakemberek (gyerekorvos, védőnő) véleményét, valamint igen tanulságos elolvasni néhány könyvet.

Amikor gyermekneveléssel foglalkozó könyvek közül válogatunk a könyvtárban vagy a könyvesboltban, akkor lehetőleg magyar szerző művét válasszuk! Az amerikai kiadványokban gyönyörű képek és érdekes gondolatok vannak, de nem a hazai viszonyokról szólnak. Az Egyesült Államokban egész más termékek és más jellegű egészségügyi ellátás van, tehát teljesen más fajta szemlélettel írják ezeket a könyveket.

A leglényegesebb azonban az, hogy a begyűjtött információk segítségével kialakítsunk magunkban egy ideális anyaképet. Képzeljük el magunkat anyaként, próbáljuk meglátni lelki szemeinkkel, hogy mit, hogyan tudunk a legjobban megoldani jövőbeni, tengernyi feladatunk közül! Csodálatos képet fogunk látni!

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.