A pozitív szülésélmény kedvezően hat a gyermekvállalásra

Fűrész Tünde: A pozitív szülésélmény kedvezően hat a további gyermekek vállalására, ezért tovább kell erősíteni a különböző családbarát intézkedéseket – mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában.

Fűrész Tünde elmondta, legutóbbi felmérésükben kétezer olyan édesanyát kérdeztek, akik 2012 és 2018 között szültek, és az eredmények azt mutatják, hogy egy ötös skálán 4,1 körülire értékelték a szülésélményüket, míg a várandósság, illetve a gyermekágyi időszak valamivel rosszabb “osztályzatot” kapott.

A felmérésből kitűnik az is, hogy az úgynevezett beavatkozásmentes szülések magasabb értéket kaptak a szülésélmény értékelésekor, a segítők tekintetében pedig első helyen a szülésznők munkáját értékelték legpozitívabban a megkérdezettek.

Fűrész Tünde kifejtette: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a családbarát szülészetek kialakítására irányuló kormányzati törekvések mind hozzájárulnak a pozitív szülésélményhez, ami kedvezően hat a további gyermekvállalási kedvre.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.