A meddőséget okozó titokzatos betegség

A HáziPatika.com lett az egyik díjazottja az ,,Endometriózis: egy alattomos betegség testi-lelki fájdalmai” címmel elindított médiapályázatnak. A kizárólag nőket érintő endometriózis kapcsán kiírt pályázatot az EgészségŐr Alapítvány és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége hirdette meg.

Idén márciusban írt ki pályázatot médiumok számára az Egészségőr Alapítvány a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztályának támogatásával. A cél az volt, hogy az endometriózis nevű, hazánkban kevéssé ismert betegségről kellően informatív és orvosszakmai szempontból is hiteles médiamegjelenések szülessenek.

Annak ellenére, hogy Magyarországon kevés szó esik az endometriózisról, a világon mintegy 176 millió nőnek kell együtt élnie vele. A betegséggel érintett nőknél a méh nyálkahártyájának kis darabjai nem ürülnek ki a szervezetből, hanem beépülnek a szövetekbe, és ez a jelenség okozza aztán a tünetek többségét.

megtermekenyites

Az endometriózis elterjedtségét és súlyos hatásait mutatja az az adat, hogy a meddőségek 25-40 százalékának hátterében ez a betegség áll. A pályázat célja volt, hogy a tünetekről a nők minél szélesebb rétege értesüljön a megjelenő médiaanyagok segítségével.

A HáziPatika.com egy több cikkből álló, a weboldal címlapjáról két hónapig elérhető rovatot készített a pályázatra. A díjnyertes rovat átfogóan, több szemszögből közelíti meg a témát, hiszen a betegséggel együtt járó lelki problémákkal ugyanúgy foglalkozik, mint a lehetséges kezelési módokkal. Innovatív megoldás volt, hogy az endometriózis kialakulásának esélyeit egy rizikóteszt kitöltésével lehetett megmérni.

A beérkezett pályázatokat elbíráló zsűri végül három kiemelt díjat, és egy különdíjat osztott ki az eredményhirdetésen. A HírTv és a Kossuth Rádió egy-egy műsora mellett a HáziPatika.com szerkesztősége is kiemelt díjban részesült a díjkiosztó során.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.