3 tipp, hogy minél hamarabb teherbe ess!

Sok kisbaba után áhítozó pár felteszi a kérdést, vajon van-e arra valamilyen egyszerű praktika, hogy minél hamarabb teherbe essenek. Óhajukra bizony vannak megoldások!

Érj be a pillanatra!

Egy nő természetes úton csakis akkor képes teherbe esni, ha peteérése van. Az ovuláció idejét a következők jelzik: jelentősen megnő a hüvelyváladék mennyisége, a méhnyak előre mozdul, egyoldalú fájdalom vagy elterjedtebb nevén középfájdalom a petefészek környékén, testhőmérséklet változása (ovuláció előtt hirtelen esik a testhőmérséklet, 24-48 órával utána pedig emelkedni kezd).

A patikában kapható ovulációs teszt kimutatja, hogy melyik az az időpont, amikor érdemes minden erőt bevetni az ügy érdekében. Tanulmányok bizonyítják, hogy azok a párok, akik az ovulációhoz időzítik szeretkezésüket, jóval gyorsabban esnek teherbe, mint az ezt a módszert nem alkalmazó társaik.

terhesseg

Készülj fel testileg!

A test egészségi szintje befolyásolja a nemző képességet. Nőgyógyász vagy szülésznő segítségével ellenőrizzék a párok, még a tervezett gyermekvállalás előtt, hogy szerveztük felkészült-e egy új élet megteremtésére.

Egy ilyen vizsgálaton az anyajelölt nőgyógyászati adatlapjától kezdve, a kórtörténetén át a genetikai teszteken keresztül egészen a páciens lelki egészségéig mindent feltérképeznek, a minél biztosabb végeredmény érdekében.

Az életmódján is végigmennek, hiszen sokszor előfordul, hogy csupán apró változásokkal, káros szokások felhagyásával könnyíthető a teherbe esés. Az apának is érdemes egy hasonló, rászabott vizsgálatsoron átesnie a minél hamarabbi eredmény érdekében.

Termékenység diéta

Edd magad terhesre! Akár ez is lehetne azoknak a táplálkozástudományi szakértőknek a mottója, akik termékenységet elősegítő diétát állítanak össze a kismamák, vagy éppen a papák számára. Legalább 3 hónappal a tervezett megtermékenyítés előtt ajánlott életmódot váltani és a dietetikus tanácsait követve tartani az egészséges táplálékbevitelt nem csak a baba megszületéséig, de a szoptatás időtartama alatt is!

A_terhesseg_elso_jelei_2

Általános tanács, hogy a gyermekre vágyók fokozatosan szokjanak le a koffein tartalmú italokról, mert a hirtelen koffeinmegvonás krónikus fáradtságot, stresszt idézhet elő, ami sem a szülőknek, sem a babának nem jó. Az felkészülési idő alatt (megtermékenyítés előtti 3 hónap) már nem ajánlott alkoholos italt fogyasztani!

A bor ez alól a szabály alól kivétel, hiszen néhány korty tudatosan elfogyasztott szőlőnedű még használ is a babának. A vitaminokkal azonban csínján kell bánni, a kismamák figyeljenek oda, hogy ne lépjék túl a megengedett napi limitet!

A spermákra igen jó hatással vannak az ásványi anyagok – állítják amerikai kutatók. Segítik az egészséges spermatermelődést, csakúgy, mint az elegendő cinket tartalmazó multivitaminok. És hogy miért fontos a kispapáknak odafigyelnie már 3 hónappal a megtermékenyítés előtt az étkezésükre? A teherbe eséshez ,,használt” magömlésben résztvevő spermák már 90 nappal az ejakuláció előtt létrejönnek.

Forrás:


Egy válasz

  1. Csilla

    Nem esek teherbe segítséget kérek