Asztrológia – Mitől függ a magas vérnyomás?

A legtöbb betegségnek megvannak a jellemzői, melyek összefüggésbe hozhatók bizonyos bolygókkal, zodiákus jegyekkel, asztrológiai házakkal a horoszkópban. Mik befolyásolják hát a betegségeket és azok lefolyását?

Az asztrológia igen komplex. A betegségek különböző jellemvonásai az asztrológiai jegyekhez, házakhoz és a planétákhoz köthetők. A horoszkóp számos különféle módon írja le azt, ami hasonlónak tűnik – egyszerűen azért, mert mégsem egészen ugyanaz. Egy betegségnek más-más tünetei lehetnek és nagyon másként is élhetik meg azokat a páciensek.

asztrológia2

Vegyük figyelembe, hogy az alábbiak csak javaslatok. Szuggesztiók, példák, melyek segítenek jobban megérteni, hogyan működik az asztrológia, mi mit befolyásol. Mindenképp forduljunk orvoshoz, ha panaszunk van – attől függetlenül, mit látunk a horoszkópban!

Lássuk, mit lehet megtudni a vérnyomást illetően.

A vér, ahogyan a szív is, az Oroszlán jegy által irányított. Ha az Oroszlán a 12-es asztrológiai házban áll születési képletünkben, van rá esélyünk, hogy szívünk gyengébb legyen, mint ahogy szeretnénk. A vérnyomásunk azonban jellemzően alacsony az Oroszlánnal a 12-es házban – amennyiben nincs ott a Nap, a Mars vagy a Jupiter, mert abban az esetben a vérnyomás magas lehet.

A szív és a vér állapotát illetően az Oroszlánt kell megvizsgálni közelebbről. Azokban a házakban, melyek természetüknél fogva kiterjedtek és aktívak, a vérnyomás hajlamos magasabb lenni, mint alacsony. Ezek a házak az 1-es, 3-as, 5-ös, 7-es, 9-es és a 11-es. Megfelelnek a levegős és tüzes zodiákus jegyeknek. A többi ház földes és vizes.

vérnyomás2

Egyes planéták jellemzőbben okoznak magas vérnyomást, mint mások: a Nap, a Mars, a Jupiter. Ám bármely aktív bolygó az Oroszlánban könnyen eredményez magas vérnyomást és egyéb szívterhelést, különösen, ha vannak aspektusai más planétákkal, melyek serkentik vagy gátolják.

Az áthaladó bolygók nemigen okoznak változást közvetlenül a vérnyomásban, de ha planétákra mutatnak az Oroszlánban, fokozott aktivitás keletkezik, mely eséllyel növeli a vérnyomást. A Mars képes arra csak azzal, hogy keresztülhalad az Oroszlánon, vagy a jegyeken, melyek négyszögben állnak vele: a Bikán és a Skorpión. Kisebb mértékben, de ez a Napra is igaz.

Ezek a vérnyomás emelkedések problémásak, amennyiben az Oroszlánunk egyébként is komplikált – például a 12-es házban van, vagy olyan planétákat tartalmaz, melyek gátló hatással vannak más bolygókra a születési képletünkben.

Ha az Oroszlánban nincsenek bolygók a horoszkópunkban, illetve olyan házban van, melynek páros a száma, a vérnyomásunk valószínűleg alacsony. Ez a helyzet akkor is, ha a Hold van az Oroszlánban, de – kisebb mértékben -, a Neptunusznál is erre lehet számítani.

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.