Tudatos alvás bio-melatoninnal?

Legyünk tudatos, okos alvók, akik értik és megszívlelik azokat a gyakorlati tanácsokat, amelyeket egy magyar alvásterápiás csoport dolgozott ki a közelmúltban.

Aki megtanulja az alvás éltető módozatait, megismeri az egészség megőrzésének egyik legfontosabb forrását, a nélkülözhetetlen éjszakai  energiaforrásunkat. 

Alvásterapeuták segítségével  közvetlenül alakíthatunk ki magunkban egy új alvástudatot, amely nemcsak a pihenésünkre, hanem a nappalainkra és az egész életvitelünkre is hatással lesz. Mindezek mellett kiszűrik a kóros alvókat, akiken orvosi módszerekkel segítenek.

A Budapesti Alvásközpontban kidolgozott módszer szerint, aki megtanulja az alvás éltető módozatait, megismerheti az egészség megőrzésének az egyik legfontosabb feltételét, a nélkülözhetetlen éjszakai energiaforrás stresszoldó erejét is. Mindezekhez nélkülözhetetlenek azok az alváshoz kapcsolódó biológiai folyamatok, amelyek nélkül nincs jó alvás. A melatonin szerepe már ismert a szakemberek előtt, ennek hiánya kóros alvatlansághoz vezet.

melatonin

A melatonin biológiai ritmusokra való hatása az oka annak, hogy miért használják a jet-lag és az enyhe vagy közepesen súlyos álmatlanság ellenszereként. Ezen kívül bizonyos,  például a vakok vagy váltott műszakban dolgozók körében, amikor  hiányos a váltakozó fény bevitel az agyban, a “biológiai óra” összezavarodik.

Ezt a problémát lehet kezelni a melatonin pótlásával. Amikor besötétedik a szervezet növeli a melatonin termelését, amely segít szabályozni az alvási ciklusunkat. Hiánya esetén mesterséges pótlására van mód, ennek egyik formája az úgynevezett bio-melatonin. A dán Pharma Nord kutatói által kifejlesztett anyag hozzásegít a felborult alvásciklusok visszarendeződéséhez, és megfelelő alváshigiéniával mindennapjaink nélkülözhetetlen erőforrása lehet.

(Forrás: Napidoktor.hu)

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.