Trükkök, hogy reggel kávé és erős tea nélkül is fel tudjunk ébredni

Van úgy, hogy az ember lánya képtelen eleget aludni: sír a gyerek éjszaka, beteg a férfi mellettünk, túl későn sportoltunk, aggódunk valamiért, vagy egyszerűen annyi dolgunk volt, hogy nem tudtunk értelmes időben lefeküdni.

Ilyenkor azonban nem muszáj a másnapi túlélés érdekében rögtön a koffeinhez fordulnunk: ezekkel a tippekkel kicsit összeszedhetjük magunkat anélkül, hogy meginnánk két liter kávét óránként.

Reggelizzünk tojást!

A tojások nagyon jól feltöltik az energiaraktárainkat, ráadásul könnyű reggelinek is számítanak, így a megemésztésükre nem kell a szervezetünknek túl sok energiát pazarolnia.

Fotó: pexels

Igyunk eleget!

Ha keveset aludtunk, és még szomjasak is maradunk, az olyan, mintha lesokkolnánk a szervezetünket. Ha fájni kezd a fejünk, vagy úgy érezzük, kifejezetten ránk telepedett a fáradtság, akkor igyunk néhány nagy korty tiszta vizet vagy citromos csapvizet. A cukros üdítőket azonban kerüljük, mert ezek csak feldobják a vércukorszintünket, ami aztán nagyon hamar visszaesik, éhséggel és fáradtsággal járva.

Fotó: 123rf.com

Eszegessünk napközben!

Soha ne legyünk éhesek, de ne is együk tele magunkat, mindegyik megoldás energiahiánnyal járna. Együnk kisebb adagokat, de sokszor, és folyamatosan töltsük fel az energiaraktárainkat.

Masszírozzuk a szemünk közötti területet!

A homlokunk szemeink közötti területe nagyon jól reagál az érintésre, ha óvatosan masszírozzuk egy-két percig, azzal hozzájárulhatunk a vérkeringés felgyorsításához, így pedig nem fog olyan sápadtnak és fáradtnak tűnni az arcunk.

Hihetetlen, de a koffein ezért jó a szemszárazságra

Nyújtózzunk!

Bármilyen furcsán is hangzik, ha kinyújtjuk az izmainkat, végzünk néhány jógagyakorlatot, és mozgunk egy kicsit, az sokat segít abban, hogy felébredjünk, és éberebbnek érezzük magunkat napközben. Kezdjük a napot egy tízperces jógagyakorlat sorral, ami felébreszti a testünket.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.