Mi segíthet a gyerekeknek az elalvásban?

A jó alvás fontosságát és egészségre gyakorolt hatását nem lehet eléggé hangsúlyozni – különösen igaz ez a gyerekek esetében.

Számtalan trükk bevethető annak érdekében, hogy a kicsik minél könnyebben és hosszabban aludjanak: ezek közül az egyik lehet a manapság egyre nagyobb választékban kapható csillagoségbolt-kivetítő.

Foto:amazon

A család felnőtt tagjai már alig állnak a lábukon a fáradtságtól, de a gyereknek még a legkevésbé sem akaródzik lefeküdni – ismerős a helyzet? A kicsik elalvásával, elaltatásával kapcsolatos problémák minden nap kihívást jelentenek sok család számára, a megoldási javaslatok sora pedig végtelen.

Ezek között egyre népszerűbbek az éjszakai projektorok, amelyek a csillagos eget, a csillagképeket, tengeri élővilágot vagy mesemotívumokat varázsolnak barátságos, megnyugtató fénnyel a gyerekszoba falára.

Foto:amazon

A gyermek figyelmét megragadja, de mégsem zaklatja fel a szobája falán éjszakánként megjelenő számtalan figura, csillag vagy csillagkép. Ha a kivetítőt úgy állítod be, hogy ezek mozogjanak, a monoton, lassú mozgás ha nem is hipnotizálja, de könnyen álomba ringatja a kicsit.

Ezeknek a készülékeknek egyik nagy előnye, hogy éjszakai fényként is funkcionálnak, ha tehát a gyerek gyakran ébred fel éjszakánként, akkor ettől egyrészt megnyugszik, hiszen nem a sötétben fekszik – másrészt valószínűleg nem fog rátelepedni a magány, hiszen ott fénylik, ott mozog a falon egy csomó dolog, amit még te varázsoltál neki oda lefekvés előtt… A kicsi valószínűleg még azelőtt vissza fog aludni, hogy a sírásával a saját szeméből is kiverné az álmot.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.