Kis kifli-nagy kifli, és más finomság az ágyban

Sok pár nem tud összebújva aludni, másoknak viszont a nyakatekert pózokban is kényelmes az ágyban. Hogy lehet ez? Útikalauz pároknak, hogy hogyan tökéletesíthetik a páros alvást!

A szerelmed mellett lenni reggelente az ágyban páratlan élmény, persze csak akkor, ha az összebújva ébredés örömét nem rombolja le a sajgó hát, és a nyaki fájdalom. Olykor egy-két hétbe is beletelik, mire sikerül megfejteni és megszokni a másik alvási szokásait. Néhány tipp segíthet, hogy hamarabb összecsiszolódjatok az alvás során is!

Foto:123rf.com

Oldalt és háton

Ez a két póz, tökéletes kombináció a páros alváshoz. Ha te csak az oldaladon vagy képes kényelmesen aludni, könnyen odabújhatsz párod vállához, míg ő a hátán fekve, kezével átkarolva húzhat magához.

Hasas oldalas

A hason alvás remek terep arra, hogy a másik fél oldalazva, félig párjára borulva pihenje végig az éjszakát. A hasán fekvő, kezével párjába is kapaszkodhat, így aztán már szinte elválaszthatatlanul összekeverednek a végtagok.

Dupla oldalas

Az sem jelenthet gondot, ha mindketten az oldalon alvás szerelmesei vagytok. Tökéletes testhelyzetet teremt, ha a lány a fiú hátához bújik, és térdüket ugyanolyan szögben húzzák fel. Ezt a pózt sokan ismerik és emlegetik kis kifli, nagy kifliként, nem véletlenül.

Gyógynövények az alvászavarok ellen

Mindketten háttal az ágynak

Ha mindketten háton alvók vagytok, és első gondolatra úgy érzitek, nincs esély, hogy összebújva pihenjetek, tévedtek! Ha a fiú kinyújtja karját, párja kényelmesen közel bújhat hozzá. Amennyiben térre is szükségetek van, összefonhatjátok a kezeiteket, s így érzitek egymás közelségét, mégis szabadon mozoghattok.

Teljesen vegyesen

Ha mozgalmasan töltöd az éjszaka alvós részét is, akkor nem ajánlott túlzottan egymásba gabalyodni elalvás előtt, hacsak nem vagytok már annyira egymáshoz szokva, hogy közösen váltogatjátok a pózokat. Ilyen esetben, inkább a végtagok összekulcsolásával érezhetitek a másik fél nyugtató jelenlétét az ébrenlét utolsó perceiben.

alvas2

Foto:123rf.com

A felsorolt néhány ötlet is jól mutatja, hogy a pozíciók száma – akárcsak a lepedő összegyűrésekor -, a nyugtató alvás közben is, szinte felsorolhatatlan. Legyetek kreatívak, élvezzétek ki egymás testét, és mozdulatait az éjszaka alatt is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.