6 tipp a repülőn alváshoz

Repül az idő, ha sikerül átaludni a repülőutat. Ötletes lehetőségek, hogy valóban pihentető utunk legyen, ha repülőre kell szállnunk!

A repülőn alvásnak mindenképpen van előnye

Hiszen így nem csak kipihenten érkezünk meg új úticélunkhoz, de az olykor hosszúra nyúló utazás sem visel meg minket annyira. Tehát, ha tehetjük, aludjunk! A kérdés már csak az, hogy hogyan lehet álomba merülni ülve, egy ismeretlen emberekkel körülvett, zajos repülőgépen? Most néhány tippel igyekszünk megkönnyíteni a hosszú útra készülők dolgát!

1. Kerüljük a koffeint!

A repülőn felszolgált frissítők között népszerűek a koffeintartalmú italok, viszont egy ártalmatlannak tűnő tea is megnehezítheti az elalvást az eleve szokatlan közegben. Éppen ezért érdemes előrelátóan választani a frissítők közül. Ugyancsak ajánlott kevesebbet inni, hiszen nehéz lesz visszaaludni, ha alvás közben kell kimennünk a mosdóba. Arról nem is beszélve, hogy olykor a kijutás ugyancsak nehézségekbe ütközik, ha a mellettünk ülő már mélyen alszik.

2. Ablakhoz, de nem a kilátásért!

Mint tudjuk, először mindig az ablak melletti helyek fogynak el a gépeken. Ezek azonban nem csak a kilátásért ennyire kelendőek, hanem mert kényelmesebb elhelyezkedést tesznek lehetővé. A kabinnak támasztott párnával ugyanis még stabilabb pózt találhatunk az alváshoz, ami nagy előnyt jelent a hosszú utak alatt.

3. Saját kiegészítők

Bár valamennyi légitársaság biztosít párnát és takarót, az nem mindig a legkényelmesebb, főként, ha ágy helyett egy székben kell megbarátkozni az alvás gondolatával. Célszerű tehát saját nyakpárnát hozni, amivel garantáltan komfortosabb lesz a repülőn eltöltött időszak.

4. Zavartalan alvás

A kiegészítők köre nem merül ki a párnában, és a takaróban: érdemes beszerezni egy pár füldugót is a nemkívánatos zajok szűrésére. Ugyancsak ajánlott a szemtakaró használata: egyrészt a sötétebb környezet megkönnyítheti az elalvást, másrészt biztosak lehetünk benne, hogy nem fog felkelteni minket a mellettünk ülő vibráló monitora, és olvasólámpája sem!

5. Fő a kényelem!

A kényelmes ülés nem minden, éppen annyira lényeges, hogy milyen ruhát választunk az utazáshoz. Fontos, hogy rétegesen öltözzünk fel, így minden hőmérsékletben komfortosan tudjuk érezni magunkat! Szintén ajánlott lezserebb darabokat választani, hogy a szokatlan pózokban se jelentsen akadályt az alvás.

6. Nyugtató dallamok

A zajos társaságot, szomszédot és gépet egy klikkeléssel kizárhatjuk. Csak tegyük fel a fejhallgatót, és keressünk egy számunkra kellemes, nyugtató zenét, mely észrevétlenül ringat majd minket álomba.

Ezeket a tippeket megfogadva, a néhány órás repülést is pihentető alvásba merülve tölthetjük el. A legfontosabb az, hogy a zajokat, fényeket kiszűrve, biztosítsuk a nyugodt légkört magunknak!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.