Szomorú hír az allergiásoknak: kezdődik a pollenszezon

A pázsitfűfélék virágzása áprilistól akár október közepéig is tarthat, így a fűpollen allergiások számára igazán elnyúlik az allergiaszezon.

Ha nem szeretne hónapokon át gyógyszereket szedni, vagy nem érzi kielégítőnek az eddigi tüneti kezelést, érdemes allergén immunterápiát kezdeni.

Hónapokon át tartó szénanáthás tünetek

A pázsitfűfélék rendkívül változatos családjába több ezer növényfaj tartozik, ezek pedig eltérő időpontokban virágoznak, ezért húzódik hónapokig a fűpollen allergiások számára az allergiaszezon. Ráadásul a fűpollen allergenitása magas, emiatt a pázsitfű allergia az egyik leggyakoribb allergia hazánkban.

Tartós megoldás tüneti kezelés helyett

A hónapokon át tartó allergiaszezon jelentősen befolyásolja az érintettek életminőségét, emiatt egyre többen keresnek tartós megoldást a tüneteik enyhítésére.

Fotó: 123rf.com

Az allergén immunterápia során azt az anyagot kell előírás szerint, megadott dózisban szedni, ami az allergiás tüneteket okozza. A minimum 3 éves kezelés alatt az allergiások szervezete így hozzászokik a fűpollen allergénhez, tehát az allergiás tünetei nem jelentkeznek.

Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy a kezelés hatása már az első évben érezhető. Ilyenkor szükség van még a szokásos tüneti szerek használatára, de jelentősen kevesebbszer kell például orrspray-t is használni, ezt pedig idővel akár teljesen el lehet hagyni, ahogy a kezelés halad.

Már csak néhány hétig kezdhető!

A tüneti kezeléssel szemben, amit akkor kell elkezdeni, amikor az allergén pollenek megjelennek a levegőben, az allergén immunterápiára már hamarabb gondolni kell. Pázsitfű allergia esetén a kezelés március elejéig kezdhető, így aki még ebben az évben szeretné elkezdeni, keresse fel mielőbb allergén immunterápiás kezelést végző allergológusát!

Olvasd el ezt is!

3 eredményes alternatív módszer szénanátha ellen

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. jáger lászló

  Nem izgat
  Nem vagyok allergiás típus!!
  Ergo
  túlélem!!
  Csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.