Az allergia pszichés okai

Az allergia lelki problémát szimbolizál? A lelki gyötrelmek fizikai formában jelentkeznek. Az allergia akár a belső bántalmakból is táplálkozhat.

Első hallásra merész elgondolásnak tűnhet, hogy az allergiát valójában nem egy külső hatás okozza, hanem a belső egyensúly felbomlása gyengíti meg a szervezet immunrendszerét. Valójában viszont nap, mint nap tapasztaljuk a saját bőrünkön ennek ellenkezőjét.

A lelki béke elvesztése, a sok stressz, idegesség, aggódás és feszültség fizikai tünetek formájában is jelentkezik. A begyulladt torok, őszülés, pattanás, gyomorfekély, herpesz csupán néhány példa arra, milyen egyértelműen képes a test kifejezni, hogy valami nincs rendben odabenn.

A mélyben rejlő okok

A pszichés ok, mely az allergiát kiválthatja, valójában egy adott élettér visszautasításának kifejeződése. Ez lehet tudatos, vagy tudattalanul lezajló folyamat. Ahhoz, hogy az allergiát ne csak gyógyszerek segítségével lehessen megfékezni, fel kell kutatni és szembe kell nézni a mélyben rejlő problémákkal.

Nézz magadba!

prosztata_6402

A kimerültség a folyamatosan jelenlévő, megoldhatatlannak tűnő problémák miatt egy ideig csak a közérzetünkre lesz hatással, viszont a szervezet egy pont után kiköveteli magának a pihenést. Ha mi nem gondoskodunk arról, hogy megszüntessük a minket körülvevő, feszültséget okozó tényezőket, a test jelezni fogja nemtetszését. Az allergia gyakran a szervezet vészjelzéséből alakul ki. Szimbolikusan testesíti meg azt az elutasítást, amivel nem tudunk megbirkózni.

Az allergia átvitt értelemben

A szakértők az egyes allergiák esetében, az allergiát kiváltó anyagtól függősen, más-más pszichés zavarral kötik össze a betegséget. Ebből kiindulva a szőrallergia esetében a problémát érzelmi zavarok okozhatják, ami az állati ösztönök, agresszió elfojtásából alakul ki. Az anya-gyermek kapcsolat megromlását mutathatja a tejallergia, míg a lisztérzékenység az apa-gyermek viszony zavarairól informál.

Beporzás és nemi vágyak

A sort folytatva a pollenallergia a szexuális zavar megtestesítője lehet, amely egyben szimbolizálja a megtermékenyítést és az ehhez köthető érzelmi gondokat. Tehát ebben az esetben a nemi vágyak körül keresendő az allergia kialakulásának mélyebb oka.

Segíts magadon!

A belső problémák feltárásához érdemes szakértő segítségét kérni, de emellett minden esetben hasznos lehet a tudatos életmódváltás. Az egészséges étkezés, a rendszeres sport és a tudatos pihenés segít regenerálni a fáradt szervezetet, ami az első lépést jelenti az allergia megszűntetésénél.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.