Augusztusi allergia

Pollen előrejelzés. Milyen növényektől kell leginkább tartaniuk az allergiásoknak augusztusban? Nyár végi szénanátha…

A nyár utolsó hónapjában az allergiásoknak nem csak a nagy meleggel, hanem a felerősödő tünetekkel is számolniuk kell. Az allergiát okozó növények közül például a legnagyobb problémát jelentő parlagfű is augusztusban teljesedik ki a legjobban. Persze nem ez az egyetlen tüsszögés és könnyeket kiváltó allergén ebben az időszakban. Nézzük, mely növényeket érdemes ilyenkor elkerülni!

A veszedelmes parlagfű

A kifejezetten erőteljes allergiás tüneteket okozó parlagfű augusztusban keseríti meg a legtöbb pollenre érzékeny ember életét. A szénanátha elkerülhető, vagy csökkenthető a helyes életvitellel, egészséges táplálkozással, illetve az alapos és rendszeres takarítással naponta. A tünetek fokozódásával gyógyszeres kezelés javasolt.

shutterstock_40210992

Fekete üröm, avagy gyógynövény allergia

Augusztustól egészen október végéig szórja szét pollenét a fekete üröm. A növény virágpora – akárcsak a parlagfűé – rendkívül erős allergiás reakciókat okoz. Gyógynövényként teája nagyon jó hatással van a szervezetre, viszont az allergiásoknak ez nem sok vigaszt nyújt.

Ingadozó, de aggasztó a kender

Az újabb felmelegedés hatással van a pollenek terjedésére is. A kender virágzása hétről hétre ingadozó mértékben okozza a kellemetlen allergiás tüneteket minden évben, mely leggyakrabban az időjárás miatt változik meg. Tehát érdemes nyomon követni, mennyire kell a kendertől tartani az adott héten.

shutterstock_77705698

Óvakodjunk a csalánféléktől!

A csalánfélék egész nyáron megkeseríthetik az allergiások mindennapjait. A záporok képesek csökkenteni a pollen levegőbe jutó mennyiségét, viszont a szárazabb és melegebb hetek után ismét növekedni fog a virágpor koncentrációja. Tehát a nyár utolsó hetei alatt is hatással lesz az érzékeny szervezetekre a legtöbb csalánféle.

Lándzsás útifű augusztusban is

Az augusztus elejéig virágzó növény többnyire gyengébb tüneteket produkál. Ennek ellenére olykor még a nyarat záró hónap első felében is megnehezítheti a szabad levegőn eltöltött pillanatait az arra érzékenyeknek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.