Karácsonyi ágyneműhuzat: felesleges vagy csodálatos?

A karácsonyi ágyneműhuzat nem kerüli el a figyelmet

Mióta a karácsonyi dekoráció már októberben megjelenik a boltok polcain, egyre többen döntenek úgy: a kevesebb több. Sokan már csak azért is igyekeznek minimalizálni a karácsonyi díszek mennyiségét, mert a ránk ömlő áradat miatt az ünnep igazán meghitt része szinte elveszik a tarka változatosságban. Vajon egy olyan egyszerű, de hasznos kiegészítő, mint a karácsonyi ágyneműhuzat, hogyan illik ebbe a filozófiába?

Ha a karácsonyról van szó, valószínűleg senkinek sem az ágy az első gondolata, pedig ez a bútordarab nagyon is meghatározó szerepet tölt be az ünnepek alatt. Ilyenkor sokkal több időt töltünk pihenéssel, van, aki nappal is visszabújik feltöltődni egy kicsit. Sokkal többet látjuk a fekhelyünket nappali fényben és valljuk meg, ilyenkor nem is az ágyazás a reggeli első gondolatunk…

A karácsonyi ágyneműhuzatnak tehát fontos szerepe van. aki minden karácsonykor gondosan dekorál, stílust és színvilágot igazít, koreográfiát készít és már hetekkel korábban terveket sző, annak természetes, hogy ez az “apróság” nem maradhat le a listájáról. Aki viszont éppen ellenkezőleg gondolkozik, annak éppen ezt az egy nagy egységséget, az ágyat érdemes gondosan dekorálnia.

ágynemű

Nem elég csak egy sima huzat?

Aki megnézni bármelyik bútorkereső karácsonyi ágyneműhuzat kínálatát, hamar szembesülhet vele: de, bőven elég egy sima huzat is, hiszen a karácsonyi ágyneműk között nem csak tiritarka darabok vannak. Bőven találni olyanokat is, amelyek csak színben és mintában ünnepi hangulatúak, vagyis nincsenek rajtuk óriási, fotónyomott minták vagy tiritarka dekorációk.

A karácsonyi ágynemű sokkal jobb befektetés, mint amilyennek elsőre látszik. Egyrészt, ha évről évre ugyanazt a szettet vesszük elő, a hangulathoz egy idő után teljesen hozzátartozik, hogy az ágy is ünnepi díszbe öltözik. Másrészt, az ünnepekre nagy valószínűséggel úgyis lecseréled a huzatokat. A karácsonyi ágyneműt legalább biztosan nem kell keresgélni.

Mivel ezeket a szetteket valószínűleg csak az ünnepi időszakban használod, bátran válassz olyat, amelyik a számodra kényelmes és amelyik a Te otthonodban a legjobban mutat. Nyugodtan szerezz be különlegesebb anyagú vagy mintájú garnitúrát, hiszen ha megszereted, sok-sok évig társad lehet az ünnepek alatt.

Karácsonyi ágyneműhuzat körkép

A gyártók ma már felismerték, hogy ahány ház annyi igény és szokás. Ennek köszönhetően ma már a basic szettek között is találsz karácsonyi mintás, diszkrétebb, mégis ünnepi darabokat. Ezeket akár már az adventi időszakban is használhatod, hiszen tényleg csak néhány kis minta emlékeztet arra: az ünnep közeledik.

A fotónyomott, nagy mintás huzatok különösen a gyerekeknek jelentenek nagy élményt. Ezek a darabok utat nyitnak álmoroszágba. Mivel ilyenkor ők is több időt töltenek a szobájukban és valószínűleg kevésbé szívesen rakják rendbe az ágyukat, mint egy átlagos hétköznapon, a nagy mintás ágyneműk ráadásul szépen is mutatnak az ünnepek alatt. Elég csak megigazítani őket és máris rendezettebbnek tűnik a kicsik fészke.

Vannak, akik ilyenkor exkluzívabb anyagokat, nagyobb kényelmet keresnek. A modern technológia már nem szab határt az ő igényeiknek sem. Ma már selyemből, szaténból, pamutból készült huzatokat is találhatunk a legkülönfélébb karácsonyi kivitelben – hogy a pihenés még édesebb és stílusosabb legyen.

A karácsonyi ágyneműhuzatok feldobják az otthon hangulatát. A különleges ágynemű a dekoráció szerelmeseinek és az egyszerűség híveinek is megoldás. Egy kis luxus karácsonyra? Legyen az ágynemű az!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.