És még mindig van a tarsolyunkban Atkins receptötlet

És még egy kis segítség, hogy ne neked kelljen gondolkodni, mi segítünk, hogy mit főzz, ha már nincs több ötleted.

Hússal göngyölt kelkáposzta, tejfölmártás (ch: 14,3 g)

Hozzávalók (4 személyre)

– Kelkáposzta 8 nagyobb levél

– Csirkemell vagy pulykamell darálva 30 dkg

– Egy fej vöröshagyma

– Tejföl 2 dl

– Bors, só, kömény

– Tojás

– Fokhagyma

A kelkáposztát leforrázzuk. Ha régi a kelkáposz­ta, akkor kicsit tovább főzzük, hogy a kesernyés ízét elveszítse. A levelek ereit kivágjuk főzés előtt. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a darált húst rátesszük, sózzuk, borsozzuk, és puhá­ra pirítjuk. A tűzről levéve egy tojást belekeverünk. A darált húst a kelkáposztalevélbe töltjük. A mara­dék kelkáposztát csíkozzuk, és egy edény aljára he­lyezzük a felét, erre kerülnek a töltelékek, majd új­ra a csíkozott kelkáposzta. Kevés paradicsompüré­vel színezhetjük, és vízben puhára pároljuk. Díszít­hetjük pici paprikás tejföllel.6049Pulyka gyros, görög saláta (ch: 12,5 g)

Hozzávalók (4 személyre)

– Pulykamell 30 dkg

– Vöröshagyma 1 fej

– Kígyóuborka 40 dkg

– 1 fej lilahagyma

– Feta sajt 10 dkg (vagy gomolya)

– Fokhagyma

– Bors ,só ,mustár, étolaj, ecet, olívaolaj, fahéj

– Paradicsom kocka 20 dkg

– Olívabogyó pár szem

A felszeletelt húst szórjuk be a fűszerekkel, és hagyjuk másnapig pihenni, hogy puhuljon és átve­gye a fűszerek ízét. Serpenyőben süssük ki hirtelen, majd – ha kisült – vágjuk vékony csíkoltra.

A görög salátához a kígyóuborkát, a paradicso­mot, lilahagymát egy tálba tesszük, és összeforgat­juk. Kockára vágott feta sajtot helyezünk a tetejére, borsozzuk, sózzuk, és kevés ecettel megöntözzük. Erre helyezzük a darabolt gyros húst, olívabogyóval díszítjük.

Gombakrémmel töltött paradicsom (ch: 7,3 g)

Hozzávalók (4 személyre)

– 8 db paradicsom felezve, kikaparva a húsát

– Gomba 50 dkg

– Étolaj, bors, só

– Petrezselyem zöld

A gombát kevés olajon megpirítjuk. Ezután összekeverjük margarinnal, sóval, borssal, petre­zselyem zölddel, és turmixoljuk. Habzsákba töltjük, és a félbevágott paradicsomokba töltjük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Kínálhatjuk mellé a paradicsom húsát szószként, balzsamecettel, bazsalikommal.6050Fetasajtos parajos omlett (ch: 1,5 g)

Hozzávalók (4 személyre)

– Fetasajt 5 dkg

– Paraj 5 dkg

– Só, bors

– Tejszín 1 dl

– Tojás 8 db

A tojásokat felverjük, ízesítjük sóval, és kevés borssal, majd ezután hozzáadjuk a tejszínt, a parajt, és a fetasajtot. Kevés olajon mind a két oldalát készre sütjük.

Tálalhatjuk lepényként, palacsintaként felgön­gyölve, vagy félbe hajtva. Könnyű reggeli, meglepő­en alacsony szénhidráttartalommal. Dekoratív lesz a tálalás, ha tekercsekben felvágva tálaljuk.

Forrás: