És még mindig van a tarsolyunkban Atkins receptötlet 2010-04-10 Diéta Megosztás: Tweet És még egy kis segítség, hogy ne neked kelljen gondolkodni, mi segítünk, hogy mit főzz, ha már nincs több ötleted. Hússal göngyölt kelkáposzta, tejfölmártás (ch: 14,3 g) Hozzávalók (4 személyre) – Kelkáposzta 8 nagyobb levél – Csirkemell vagy pulykamell darálva 30 dkg – Egy fej vöröshagyma – Tejföl 2 dl – Bors, só, kömény – Tojás – Fokhagyma A kelkáposztát leforrázzuk. Ha régi a kelkáposzta, akkor kicsit tovább főzzük, hogy a kesernyés ízét elveszítse. A levelek ereit kivágjuk főzés előtt. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a darált húst rátesszük, sózzuk, borsozzuk, és puhára pirítjuk. A tűzről levéve egy tojást belekeverünk. A darált húst a kelkáposztalevélbe töltjük. A maradék kelkáposztát csíkozzuk, és egy edény aljára helyezzük a felét, erre kerülnek a töltelékek, majd újra a csíkozott kelkáposzta. Kevés paradicsompürével színezhetjük, és vízben puhára pároljuk. Díszíthetjük pici paprikás tejföllel.Pulyka gyros, görög saláta (ch: 12,5 g) Hozzávalók (4 személyre) – Pulykamell 30 dkg – Vöröshagyma 1 fej – Kígyóuborka 40 dkg – 1 fej lilahagyma – Feta sajt 10 dkg (vagy gomolya) – Fokhagyma – Bors ,só ,mustár, étolaj, ecet, olívaolaj, fahéj – Paradicsom kocka 20 dkg – Olívabogyó pár szem A felszeletelt húst szórjuk be a fűszerekkel, és hagyjuk másnapig pihenni, hogy puhuljon és átvegye a fűszerek ízét. Serpenyőben süssük ki hirtelen, majd – ha kisült – vágjuk vékony csíkoltra. A görög salátához a kígyóuborkát, a paradicsomot, lilahagymát egy tálba tesszük, és összeforgatjuk. Kockára vágott feta sajtot helyezünk a tetejére, borsozzuk, sózzuk, és kevés ecettel megöntözzük. Erre helyezzük a darabolt gyros húst, olívabogyóval díszítjük. Gombakrémmel töltött paradicsom (ch: 7,3 g) Hozzávalók (4 személyre) – 8 db paradicsom felezve, kikaparva a húsát – Gomba 50 dkg – Étolaj, bors, só – Petrezselyem zöld A gombát kevés olajon megpirítjuk. Ezután összekeverjük margarinnal, sóval, borssal, petrezselyem zölddel, és turmixoljuk. Habzsákba töltjük, és a félbevágott paradicsomokba töltjük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Kínálhatjuk mellé a paradicsom húsát szószként, balzsamecettel, bazsalikommal.Fetasajtos parajos omlett (ch: 1,5 g) Hozzávalók (4 személyre) – Fetasajt 5 dkg – Paraj 5 dkg – Só, bors – Tejszín 1 dl – Tojás 8 db A tojásokat felverjük, ízesítjük sóval, és kevés borssal, majd ezután hozzáadjuk a tejszínt, a parajt, és a fetasajtot. Kevés olajon mind a két oldalát készre sütjük. Tálalhatjuk lepényként, palacsintaként felgöngyölve, vagy félbe hajtva. Könnyű reggeli, meglepően alacsony szénhidráttartalommal. Dekoratív lesz a tálalás, ha tekercsekben felvágva tálaljuk. Forrás: