Nutellás brownie, az igazi ínyenceknek

A Brownie egy csokis desszert, ami a csokifanatikusok ízlésének tesz eleget. Most pedig itt egy recept, amivel a Nutella kedvelők is csillapíthatják étvágyukat. Krémes, csokis, finom. Brownie.

Az első feljegyzés, amiben említik a Browniet, 1897-ből származik. A desszert egy véletlen során jött létre, ugyanis egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokitortába. Ennek a kelekótya szakácsnak köszönhetően egy igazi finomság jött létre.
Ma már számos Brownie recept ismert és könnyűnek mondható elkészítése miatt a kezdő süteményként ajánlják a szakácskönyvek.
Most itt egy recept, ami nem csak a csoki utáni vágyat elégíti ki, de a Nutella valamint a krémes édesség utánit is.

12 Brownie készíthető.

Előkészület: 15 perc

Főzés: 30-35 perc

Hozzávalók:

113g durvára vágott étcsokoládé

¾ bögre, kockára vágott sótlan vaj

1+¼ bögre cukor

1 tk. vanília aroma

¼ tk. só

1 bögre liszt

12 Ferrero Roché golyó, félbevágva

2 tojás

nutella

Nutellás vajkrémhez:

¼ bögre, sótlan lágy vaj

1/3 bögre Nutella

½ tk. vanília aroma

1+½ bögre cukor

2 ek. magas zsírtartalmú tejszín

Elkészítés:

– Melegítsük elő a sütőt 350°-ra.

– Vegyünk egy 8×8-as tepsit/tortaformát és tegyünk bele sütőpapírt. Ezt fújjuk le ragadás gátló sprayvel.

– A csokit és a vajat egy közepes méretű tálban – ami mikrózható – tegyük be a mikróba 3-4 percre vagy addig, amíg a vaj fel nem olvad.

– Keverjük a csokit amíg meleg. Habverővel keverjük hozzá a cukrot, a tojásokat, a vanília aromát és a sót. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük, amíg csomómentes nem lesz.

– A tészta egyik felét tegyük a előkészített formába, majd osszuk el rajta egyenletesen a félbe vágott Ferrero Roché darabokat. Ezt követően öntsük hozzá a tészta másik felét is, majd helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig. (Ne süssük tovább!)

– Vegyük ki a kész sütit és hagyjuk kihűlni.

nutella

Készítsük elő a Nutellás krémet:

– Egy közepes méretű tálban kézi mixerrel keverjük krémesre a Nutellát és a vajat.

– Adjuk hozzá a vanília aromát, a cukrot és a magas zsírtartalmú tejszínt, és ezt keverjük kézi mixerrel lassú fokozaton, míg a cukor teljesen el nem keveredik a krémben.

– Kapcsoljuk a mixert közepes sebességbe és így keverjük pár percig a krémet; míg vastag és krémes nem lesz.

Kenjük a krémet a Browniera és hűtsük le. Így könnyebb lesz majd szeletelni.

Megjegyzés:

– A Nutellás Brownie fogyasztása akkor a legjobb, mikor készül, ám egy légmentesen lezárható edényben, akár két napig is el áll.

Forrás: