Környezettudatosan, egészségesen trendi!

A LOHAS egy szemléletmód, amely összefoglalja mindazt, ami a mai világban fontos, és tenni kell érte: fenntarthatóság, környezettudatosság, egészséges életmód

A LOHAS, azaz Lifestyle of Health and Sustainability (Egészség és Fenntartható Életmód) olyan emberek csoportját jelenti, akik az egészség- és környezettudatos életmódot részesítik előnyben. Bio- vagy környezetbarát termékeket vásárolnak, de nemcsak a természetes alapanyagok és Földünk megmentése miatt, hanem azért, mert a jó minőség és az élvezeti érték is fontos számukra. Vagyis összekapcsolják a divatos dolgokat, a szépet, az életörömöket az egészséges életmóddal, környezettudatossággal, a minőséggel és az etikával.

„Kétségtelen, hogy a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra, a minőségi életre rendkívül fontos felhívni a figyelmet, hogy az emberek azonosuljanak vele, és ekként éljenek. Figyeljenek a környezetükre, ne pazarolják az energiát, drága helyett értékeset vásároljanak, minimális stresszt vigyenek az életükbe, sokat mozogjanak, egészséges, bio, helyben termelt élelmiszert fogyasszanak, értelmes, építő dolgokra szánják a rendkívül szűk időt. Ám eddig csak száraz, sokszor megfoghatatlan formában találkozhattunk ezzel a szemléletmóddal, így nehezen lehetett befogadni.

torveny_kell13

Azt valljuk, hogy ezeket az értékeket emberközelivé kell és lehet tenni, ezért a LOHAS életfilozófiát olyan rendezvényeken, programokon belül mutatjuk be, amelyen keresztül át lehet ültetni a hétköznapi életbe. Tradicionális értékeket képviselő, családcentrikus embereket szeretnénk bevonni, akik értékesen és környezettudatosan tölthetik az időt, egyfajta szemléletmód változtatás keretében” – mondja Kornis Katalin, a LOHAS kreatív igazgatója.

Október 20-án lesz a magyarországi LOHAS nyitó rendezvénye, és 2012 elején elindul a LOHAS bajnokság, amelyen belül a családok, önálló háztartások versenyezhetnek: mennyi energiát takarítanak meg. Mindezek mellett lesz kincskeresés az Állatkertben, főzőklub, valamint jótékonysági gyűjtési akció.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.