Készítsünk gyógynövényes pasztillát köhögés ellen

A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.

Elkészítésük hasonló a méznyalóka készítéséhez, amikor a mézet gyakorlatilag megszilárdítjuk. Itt azonban a méz mellett gyömbért, szegfűszeget és citromot is tartalmaz az alapanyag.

gyogynovenyes_pasztilla1

Hozzávalók: 1 csésze cukor, 1/2 csésze víz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál méz, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg.

Lábasban melegítsük össze a hozzávalókat, amikor elkezd sűrűsödni keverjük hozzá a nagyon apróra vágott friss, vagy porrá őrölt szárított gyógynövényeket és összekeverésüket követően pöttyözzük rá egy sütőpapírra.

gyogynovenyes_pasztilla2

Ha megszáradtak, kis keményítővel hintsük be annak érdekében, hogy ne tapadjanak össze, majd légmentesen lezárva tároljuk a kész cukorkákat!

Mielőtt a sütőpapíron megszilárdul a pasztilla fogpiszkálót, vagy hurkapálcát téve bele nyalóka lesz a pasztillából…

A képek forrása: https://helloglow.co

Herbáció, a népi gyógyreceptek magazinja
Herbáció a népi gyógyreceptek magazinja. Keresse az újságárusoknál!

www.herbacio.hu


haromlap

Herbáció, a népi gyógyreceptek-, és növényi alapú különleges házi receptek magazinja immár 13 éve folyamatosan kapható az újságárusoknál. Most a nyári szám mellett Zöldségparádé címmel különszámunk is megjelent, valamint a Növénybarát újság: a kerti tippek lapja.

www.herbacio.hu

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.