Golyóálló immunrendszer – természetes módszerekkel!

A megfázást nem muszáj elkapni. Megállíthatjuk a betegséget, még mielőtt kialakulna, csupán a megfelelő étrendre és erős, egészséges immunrendszer szükséges hozzá!

Vannak emberek, akik egészségtelenül étkeznek, mégis alig betegek – ám ne gondoljuk, hogy a szerencséjük örökké tart. Olyanok is vannak, akik valóban vigyáznak magukra, ezért szervezetük nem „szívélyes gazda” egy fertőzés számára, a baktériumok és a vírusok nem tudják megvetni a lábukat benne. Amikor a kórokozók a testbe jutnak, az immunrendszer gyorsan megöli őket, ezért az egészséges embereknek igazából fel sem kell venniük velük a harcot. Olyanok is akadnak, akik megfelelően étkeznek, eleget alszanak, néha mégis beleesnek egy-egy betegségbe.

Az ételek, kiegészítők helyes kombinációjával a legtöbb esetben kiküszöbölhetjük vagy radikálisan csökkenthetjük egy fertőzés súlyosságát. Ha időben „elkapjuk a grabancát”, még a rosszabb étrendet folytató személyeknél is kezelhetjük azt, megfelelő kiegészítőkkel – mielőtt még igazán betegnek éreznék magunkat. Az egyetlen módja, hogy jól felkészítsük immunrendszerünket, olyan étrend és kiegészítők, amely a vírusok és egyéb fertőző organizmusok ellen fordítható. De mik ezek?

zoldseg17

1. Élelmiszerek, gyógynövények és étrend

A fertőzés olyan szervezetet keres, ahová könnyen beférkőzhet. Ám ha valaki nyers, friss biotermékekkel, vitamin- és enzimgazdag ételekkel táplálkozik, azt a fertőzés nehezen tudja legyűrni. Fogyasszunk salátát minden nap nyers fokhagymával. Méregtelenítésre is kiváló. Ne együnk feldolgozott ételeket, cukrot, magas fruktóz-tartalmú kukoricaszirupot, transzzsírokat. Kerüljük a mesterséges színezékkel, aromákkal, tartósítószerekkel készült ételeket.

Ha nem tudunk „szuperegészséges” étrendet tartani, szerezzünk be igazán minőségi multivitamin-forrást, melyben sok, könnyen felszívódó C-vitamin van. A lényeg, hogy a tápanyagok megfelelően felszívódjanak. Szedjünk külön D-vitamin kiegészítőt is. Ha a torok kapar, a lehelet állott, az orrmelléküregek érzékenyek, kortyoljunk almaecetet egész nap. (Amennyiben fontos beszélgetésünk van, előtte 10 perccel vagy korábban mindenképp hagyjuk abba!)

Igyunk sok folyadékot. Az áfonyás limonádé steviával édesítve és kis cayenne borssal megszórva kiváló a méregtelenítésben, a szervezet „átöblítésében”. Határozottan visszatartja a fertőzéseket. Hanyagoljuk az édes dolgokat – a gyümölcsöket is, kivéve, ha az stevia, zöld alma, áfonya és dinnye.

2. Az „igazi vakcina”

Ha van gyümölcspréslő gépünk, valóságos „oltásokat” készíthetünk házilag! Préselhetünk mindent, de legyenek bio zöldségek: sárgarépát, céklát, almát, gyömbért, kurkumát, citromot, búzafüvet és áfonyát (ha friss áfonyához nem jutunk, biolét szerezzünk be). Mindegyikből elég kevesebb, mint 1 deci. Egyenként és keverve is ihatjuk őket. Ezeket az „oltásokat” reggelente fogyasszuk el, üres gyomorra, hogy immunrendszerünk előnyt kovácsoljon belőlük!

turmix10

3. A legütősebb gyógynövények

Tökéletes az echinacea, a tiszta és erős fajta, mely olyannyira jól „takarít”, hogy a vírusos fertőzés már ettől továbbáll a legtöbb esetben. Ha C-vitaminnal kombináljuk, nem adunk esélyt a megfázásnak, az influenzának. Az echinacea erősíti a teljes immunrendszert, de ne szedjük egy hétnél tovább, mert úgy veszít a hatásosságából. Várjunk 5 napot, mielőtt ismét elkezdjük alkalmazni.

A kanadai aranygyökér antivírus- és antiparazita tulajdonságokkal bír. Kiváló vértisztító is, bár a májra nézve kissé kemény. A fekete retek segíthet ezt ellensúlyozni, az epehólyagot egészségesen tartja és megfelelő epe elfolyást tart fenn, emellett szintén antibakteriális, antivírus- és antiparazita tulajdonságokkal rendelkezik. A kínai aranyfonál a méregtelenítés bajnoka. Megőrzi a nyirokcsomók tisztaságát és problémamentes működését, gombaölő, antibakteriális, antivírus- és antiparazita tulajdonságokat tudhat magáénak.

4.Tonik Dr. Shillington módszerével

Az amerikai naturopáthia-szakember azt javasolja, hogy 1 maroknyi fokhagyma gerezdet, 1 marék vágott hagymát, 1 marék vágott gyömbért, 1 marék vágott tormát, és fél marék habanero paprikát vegyítsünk össze, valamint nyers almaecetet. Minden összetevő legyen bio. Turmixban keverjük össze, nagyjából 1 deci nyers almaecettel. Azonnal felhasználható, de hagyhatjuk állni 2 hetet is, ezalatt a keverék tinktúrává áll össze.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php