Eperlekvár 10 perc alatt

Már csábító piros halmokban állnak az eprek a piacok standjain, így akinek nincs a kertjében egy kis ültetvény, vagy képtelen megvárni, amíg odahaza beérik ez a finom gyümölcs, akkor íme egy recept, hogy gyorsan és kevés eperből lekvárt tudjunk főzni.

Hozzávalók:

  • 700 gramm, érett, friss eper
  • 150 gramm barnacukor
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor

 

 

 

Elkészítése:

Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel. Ezután egy edénybe tegyük bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot, majd födjük le, és hagyjuk, hogy forrjanak össze.

Közbe természetesen kevergessük, addig kell várni, amíg fehér habréteg nem keletkezik a tetején. Ezt le kell kanállal szedni. A lekvár befőzéséhez elég 10 perc, az utolsó 2 percbe kell hozzáadni és elkeverni a citromlevet. Szintén ez az a pillanat, amikor a vaníliaport kell beletenni. Már csak befőttesüvegekbe kell kanalazni a finomságot, és hagyni kihűlni.

 

Jó étvágyat!

pozitivnap.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.