Az emberiség elkerülhetetlen sorsa – az öregedés (x)

Ahogy egy folyót nem tudunk visszafelé terelni, úgy az ember öregedését sem lehet megállítani. Azonban késleltethetjük ezt a folyamatot.

Ahogy öregszünk, megjelennek a ráncok, az ízületek lemerevednek, elveszíthetjük fogainkat, a csontjaink törékenyebbek lesznek, a hátunk meggörbül. Ezek az általános öregedés jelei. Sokféle teória létezik az öregedés okaival kapcsolatban, de nem könnyű meghatározni egyetlen valódi okot. Azért van ez, mert ennek több, összetett oka van.

A modern emberek az év 365 napján túlhajszolják magukat a munkában anélkül, hogy időt szakítanának a fizikai és mentális pihenésre. Emellett ott van a környezetszennyezés, és különösen a légszennyezettség egyre komolyabb problémává válik, körbevesznek bennünket a mérgező anyagokat tartalmazó, a mindennapi életünk kényelmét szolgáló árucikkek. Tehát a mai ember ki van téve a külső környezeti ártalmaknak és a túlzott munkából fakadó belső stressznek, így egyre gyengébb lesz az immunrendszer, ami képes lenne küzdeni a betegségekkel és az öregedéssel szemben.9761Mit tehetünk, hogyan előzzük meg az öregedést?

A képesség, hogy fenntartsuk testünk homeosztázisát rendkívül fontos, hogy lelassítsuk az öregedést. A külső és belső környezeti változásokra reagáló szerveink mindegyikének jól kell működnie. Ez pedig a jó vérkeringéstől függ ? a szövetek és szervek oxigén és tápanyagellátása miatt. Az aerobic-gyakorlatok mellett nagyon fontos az olyan ételek fogyasztásának csökkentése ? különösen diétázáskor ? amelyek savasítanak. Fontos még, hogy jó kapcsolataink legyenek és boldogan éljünk.

Van egy olyan mondás, hogy a vércsatornák megmondják milyen idősek vagyunk valójában. Ha nem jó a vérkeringés, a szövetek és a szervek nem kapnak elég oxigént és tápanyagot, különböző betegségek alakulhatnak ki, és így felgyorsul az öregedés.9762Ezért a vérerek erősítése érdekében kerülnünk kell a dohányzást, csökkenteni kell a zsírt és az ártó koleszterint és olyan diétát kell választanunk, amely folsavban gazdag. A keleti gyógyászatban az öregedés leggyakrabban hangoztatott oka a vese, a lép és a gyomor működésének gyengülése. A vese termeli a csontvelőt, amely kapcsolódik az agyhoz és a csontokhoz. Ezért ahhoz, hogy erős csontjaink legyenek, a vesének jól kell működnie.

Akár a vese, a lép, vagy a gyomorról legyen szó, ezek a szervek a gerinccel vannak összefüggésben az idegszálak révén. Ha az idegszálak becsípődnek, vagy nyomás alá kerülnek, a hozzá kapcsolódó szerv nem tud megfelelően működni. Ezért nagyon fontos, hogy törődjünk a gerincünkkel. Magyarországon sokan a Ceragem-módszert választják a gerincük, a vérkeringésük rendbetételére, és életük meghosszabbítására.

Biztosak lehetünk abban, hogy az este levetett papucsba reggel még beledugjuk a lábunkat? Minél tudatosabb egészségkultúrát alakítunk ki, annál többen fognak hosszú ideig, boldogan élni, és így a gazdaság is jobban fellendül.

további információ..

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.