Mádai Vivien: “Az első két hónap emberpróbáló volt”

Mádai Vivien nagyon régóta szeretett volna kisbabát, és bár alaposan felkészült a szülésre, azt ő sem gondolta, hogy ennyire komoly megpróbáltatásban lesz része. 2014 októberében adott életét első gyermekének, csakhogy előtte 19 órán át vajúdott, kisfia nyakára pedig kétszer is rátekeredett a köldökzsinór.

Vivien részt vett ugyan szülés előkészítőn, de a műsorvezető szerint ez egy olyan esemény, amire egyszerűen nem lehet felkészülni.  Végül császármetszéssel segítették a picit a világra, és bár anyukája a szülés alatt rosszul lett, végül mindenki egészségesen távozott a kórházból.

Mádai Vivien előtt azonban kemény két hónap állt.

“Maga a szülés is nagyon kemény volt, egyáltalán nem, olyan, mint ahogy a filmekben és a címlapokon mutatják. Ám a következő két hónap még kiborítóbb volt számomra: Zénó nagyon hasfájós baba volt, éjjel-nappal üvöltött, ami miatt természetesen sem én, sem a férjem nem tudtunk aludni. Nagyon megviselt ez az időszak, és bár a családom sokat segített, egy pszichológust is rendszeresen felkerestem. Én ezt egyáltalán nem szégyellem, sőt, arra buzdítok minden anyukát, hogy járjon el szakemberhez, még mielőtt a szülés utáni depresszió miatt teljesen felborulna az élete. Miután két hónapot végigszenvedtünk, szinte egyik napról a másikra elmúlt a probléma, Zénó azóta egy kis angyal. Már az anyaságot is egészen megszoktam, igaz, hiányzik egy kicsit a régi életemből a spontaneitás, de most már a kisfiam a legfontosabb” – mesélte Vivien.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj