Lézeres szemműtéten a Miss World udvarhölgye

Most már tisztán lát a Miss World Hungary udvarhölgye: Steingruber Virág a lézeres szemműtétnek köszönheti, hogy eldobhatta a szemüveget.

Steingruber Virág évek óta szemüveges volt, sőt, egyre romlott a látása. A szépséget nagyon zavarta a kontaktlencse, ezért úgy döntött, belevág egy lézeres szemműtétbe.

„Nagyjából harmadik osztályos korom óta volt problémám a látásommal: először szemüveget hordtam, aztán 7-8-os korom körül kezdtem el kontaktlencsét hordani – csakhogy közben folyamatosan romlott a szemem.

Már régóta gondolkoztam azon, hogy kés alá fekszem, mert nagyon zavart, hogy állandóan kontaktlencsét kellett hordanom, csak eddig a korhatár miatt nem tudtam elvállalni a műtétet. Most jött egy lehetőség, hogy a Saint James szemészeti Központban elvégzik a lézeres szemműtétet. Azonnal igent mondtam, és miután az alkalmasságin mindent rendben találtak, már készültem is a beavatkozásra.

Egyáltalán nem féltem, de nagyon izgultam, hogy milyen érzés lesz kontaktlencse nélkül jól látni. A műtét előtt -3.75 és -4.0-es dioptriával éltem.

steingruber virag1

A műtét nagyon gyorsan ment: az érzéstelenítés egy kicsit kellemetlen volt, de utána egyáltalán nem fájt semmi. A beavatkozás csupán 10 perc volt, és nagyon szerencsés vagyok, mert utána szinte azonnal éreztem a változást. Azt mondják, a szemnek 1-1,5 hét kell, hogy hozzászokjon a változáshoz, de nekem az első pillanattól elkezdett javulni a látásom.

A regenerálódás nagyjából három napot vesz igénybe, és bár a második estén még fájt a szemem, kaptam szemcseppet, ami érzéstelenítőt tartalmazott, így ez is elmúlt.

Most teljesen megváltozott az életem: sokszor még megszokásból akarom levenni a szemüveget, vagy éjszakára kivenni a kontaktlencsét, mert meglepődöm, hogy ennyire jó a saját szemem – mondta lelkesen Steingruber Virág.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj