Csobot Adél őszintén beszélt a fogyásáról

Csobot Adél rengeteget fogyott az utóbbi időben, és sokan megvádolták azzal, hogy a súlyvesztés mögött anorexia áll.

A fiatal énekesnő azonban egyáltalán nem érzi úgy, hogy kórosan sovány lenne: igaz ugyan, hogy annak ellenére adott le pár kilót, hogy azelőtt is nagyon csinos volt, jól érzi most magát a bőrében.

“Azt gondolom, hogy az anorexia nem itt kezdődik, ezek csak légből kapott hírek voltak. Nagyon jó érzem magam a bőrömben, és nagyon sokat teszek azért, hogy így nézzek ki, hiszen a külsőmből élek. Odafigyelek arra, hogy mit eszek, hogy hánykor eszek és hánykor nem eszek, és arra is, hogy a megfelelő mozgás meglegyen.

Nincs kifejezett étrend, amit követek, és nem is szeretek megvonni magamtól semmit, amit szeretek, inkább arra figyelek, hogy keveset, de többször étkezzek egy nap, és este 6 után már szénhidrátot nem fogyasztok” – mesélte Csobot Adél.

Az anorexia nervosa egy pszichés betegség, az evészavarok egyik alapvető típusa. Az anorexia szó szerinti jelentése az étvágy elvesztése. A nervosa kiegészítés a betegség pszichés (idegi) eredetére utal. A köznyelvben gyakran anorexiának rövidítik, ami azonban helytelen. Anorexia az orvosi nyelvben csupán étvágytalanságot jelent a kiváltó októl függetlenül.

Ennek az evési problémának fő jellemzője, hogy a beteg drasztikus mértékű fogyásra törekszik. Orvosi esetnek tekinthető az, aki legalább 15%-kal könnyebb, mint a legkisebb normális súlya. Az önéheztetéshez gyakran társul kényszeres tornázás is. Mindezek hátterében az áll, hogy az anorexiás személy testképe torzult, túl kövérnek látja magát. A betegség azért is figyelemre méltó, mert a kialakulása után a halálozási arány eléri a 8-9%-ot.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj