Az a fránya edény alja – Így kezelhető a folt és az égés!

Edénytisztítás? Már gondolni is rossz erre, ha tudjuk, hogy a főzés során még rá is égett az étel! Nem kell azonban pánikba esni, házi praktikákkal könnyű megtisztítani. Lássuk, mit vessünk be a haszontalan fáradozás helyett a hatalmas folt és az égés ellen!

Ráégett az étel, csúnya folt az edény alján

Igazi rémálom, amikor a főzést követően azt tapasztaljuk: az edény alja, akár kívül-belül, már megint plusz munkát ad nekünk. Ráégett az étel – nehéz lesz megszabadulni tőle. Az égések akkor is előfordulnak, ha elővigyázatosan készítettük a vacsorát, olykor semmit sem tehetünk az ellen, hogy mosogatáskor megússzuk az utálatos súrolást. Nem beszélve az edény másik feléről, amelyet a lángok érnek.

edény alja

Az alábbi trükkel azonban az edény alja makulátlanul tiszta lesz – vessük be hozzá a legszükségesebb trükköket!

Edénytisztítás Belül

Az edények belsejét könnyen kitisztíthatjuk, ha rászórunk a felületre szódabikarbónát, majd egy kevés mosogatószert, forró vizet engedünk rá és felforraljuk a tűzhelyen a keveréket. Ezután, ha kiöntjük belőle, már sokkal könnyebb lesz eltávolítani az elcsúfító, égett maradványokat!

Edénytisztítás Kívül

Próbálkozzunk különféle eszközökkel: szódabikarbónával, ketchup-el, rozsdamentes acélra való súrolóporral. Olyan szivacsot válasszunk ezen kívül, amelyik nem karcolja a felületet!

Oszlassuk el a ketchupot az edény hátuljának barna foltos részén. Ugyanígy, egy másikon próbáljuk ki a súrolópor rászórását és kevés vízzel való benedvesítését. Ugyanezt tegyük meg a szódabikarbónával is. Egyes módszerek jobban hathatnak az edény barna foltjain, attól függően, hogy milyen típusú az anyaga.

A teszt alapján valószínű, hogy a ketchup a legkevésbé, a súrolópor meglehetősen jól távolítja el a foltokat – a szódabikarbóna válik azonban be a legjobban. Dolgozzuk el őket a felületen, majd az edény aljának szivacsos megsúrolása következik. Ha ezt követően leöblítjük és szépen csillog az edény, már meg is vagyunk a tökéletes tisztítással!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.