2016 álomkonyha válogatása

Körülnéztem a nemzetközi sajtóban, hogy mik azok a konyhai trendek, amik 2016-ban fognak hódítani. Örömmel jelentem, hogy csupa olyan újdonságra számíthattok a beszámolómban, ami praktikus! Íme pár 2016-os álomkonyha!
Ha saját szemeddel szeretnéd meglesni ezeket a trendeket, akkor látogass el a hamarosan megnyíló (2016. március 4-5-6) Konyhakiállításra a Budapesti Papp László Sportarénába.
Térjünk is rá a legizgalmasabb konyhai újdonságokra és divatra!

1. Álomkonyha: 2016-ban az egyszerűség eleganciája hódít

Minden letisztult, kézreálló és praktikus! Az elegancia nem a díszítésben, hanem a minőségi anyagokban, a gondosan összeválogatott színpárokban és gyönyörű formatervezésben nyilvánul meg.
5 szuperkúl 2016-os konyhai trend

2. Álomkonyha: Icipici helyen is elfér? Igen!

A konyha eszközök piacán nagy változások jelennek/jelentek már meg: nem csak szép külsejű edénykészletek, sütőformák közül válogathatunk, hanem arra is törekednek a gyártók, hogy “rakásolhatóak” legyenek ezek az eszközeink, így rengeteg helyet megspórolhatunk a tárolásnál. Ráadásul átláthatóbbak is, és könnyebben kezelhetőek: búcsút mondhatunk annak a szinte mindennapos tapasztalatunknak, hogy pont a leghátsó edényre van szükségünk a szekrény mélyéről. Bye-bye csörömpölve edénykiszedés. Helló multifunkciós darabok.

 

5 szuperkúl 2016-os konyhai trend

3.Álomkonyha: Minden, ami arany!

Idén a metál kiegészítők erősödő jelenlétére számíthatsz. Vagyis ami tavaly és tavalyelőtt elkezdődött (ezüst, bronz, réz kiegészítők beszivárgása a konyhába), most fokozódik! Megjelenik az arany is a kiegészítőkön, természetesen csak elegáns és visszafogott formában. Egy kis fény, egy kis csillogás mindenkinek jól áll, a konyhánk sem lesz kivétel ez alól a szabály alól.

5 szuperkúl 2016-os konyhai trend

4. Álomkonyha:  A terek egybefolynak, komplexé válnak

Igen. Teljesen egyesülnek, vége az amerikai konyha korszakának. Egyre több időt töltünk a konyhában, viszont egyre kevesebbet otthon. Ezért fontos, hogy ne különüljünk el családunktól, amikor éppen vacsorát készítünk.  A hatékony szagelszívóknak, és egyéb hasznos konyhai kiegészítőknek hála, nem kell órákat a takarítással foglalkoznunk egy-egy sütés-főzés után, így nem kell konyhaajtónkat sem bezárni. Kis- és nagylakás egyaránt jól jár ezzel a trenddel.

5 szuperkúl 2016-os konyhai trend

5. Álomkonyha: Még több textúra, az érzékszerveink kényeztetésére

Ha fokozni szeretnénk az “otthonosságot” konyhánkban, akkor több textúrát kell belevinnünk. Ezt megoldhatjuk akár egy szőnyeggel is, de a természetes felületekkel (kő, bambusz, tégla) is játékossá ás otthonossá varázsoljuk a teret. Vigyázni érdemes azonban a mennyiséggel, semmiképpen ne essünk túlzásba!

5 szuperkúl 2016-os konyhai trend

 

Forrás: Inspirációk


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.