Mérlegen az otthon

A Mérleg az állatöv híres béketeremtője. A környezetükben lévő eleganciát és szépséget bálványozza. Jellemzően harmonikus, könnyed, társasági és jó diplomáciai érzékkel rendelkező személyiség, aki különösképpen törődik kapcsolataival.

A Vénusz uralma alatt a Mérleg a lakberendezéshez legközelebb álló jegy.

Született vágy él benne, hogy környezetét széppé tegye, így számíthatunk arra, hogy a Mérleg lakása maga a tökéletesség. A gyakorlatban azonban a Mérleg szereti a nyugodt, ellazult és meglehetősen hedonista életet, és egyértelmű hajlama van a határozatlanságra. Ezek a jellemvonások könnyen ahhoz vezetnek, hogy a lakás kaotikussá és végül sok stílus barátságtalan egyvelegévé változzon. A meghatározó téma nélküli, önkényes díszítgetések zűrzavart és káoszt eredményezhetnek. Ezért hasznos lehet, ha a Mérleg otthonát már a kezdetektől egy téma köré rendezzük.

A Mérleg kapcsolatban áll a Távol-Kelettel, ezért egy innen származó erőteljes téma jól alkalmazható a lakás legfontosabb tárgyain. A távol-keleti stílus határozott, levegős, hűs és takarékos. Ezenfelül erős esztétikai vonzerővel rendelkezik.

Nappali

A távol-keleti stílus alapvető eleme a nagyon halvány falak és a nagyon sötét bútorok elütő kontrasztja. A Mérleg ideális otthonában tehát a falak egyszerű vonalúak, fehérre vagy törtfehérre festettek, és főleg egyszínűek. A távol-keleti témát tovább hangsúlyozza néhány kép a falon, miközben a sötét sarkokban lógó tükrök a Feng Shui alapelveit tükrözik.

Konyha

A Mérleg szimbóluma az egy- vagy kétkarú mérleg. Küldetése az egymással szemben álló végletek közötti kompromisszum megtalálása. Ennek megfelelőn a nappaliban megkezdett két-szín téma, amely a sötét és a világos kontrasztját használta fel kreatív és izgalmas módon, tovább folytatódhat a konyhában is. A padlózat lehet fából, amit előzetesen a vízállóság biztosítása érdekében, megfelelően leszigetelünk. Azok számára, akik eredeti módon a távol-keleti témát szeretnék folytatni, a bambusz laminált padló a legjobb megoldás.

hálószoba 4- bevetett ágy

Hálószoba

A Mérleg hálószobájában a kulcsszó az egyszerűség. Egy futonágy vagy egy alacsony, ágyvég nélküli matrac jól folytatja tovább a távol-keleti sémát. A természetes fa vagy bambusz laminált padlózat is a Mérleg nappali helyiségeinek stílusát veszi át. Természetes háncspadlózat is alkalmazható, ha változatosabb design-elemeket is használni kívánunk. Egyébként, ahol szükséges, egyszínű, feltűnő motívumokkal díszített, illetve a bordázott szőnyegek biztosíthatják a megfelelő kényelmet. Ebben az összefüggésben a fehérre festett fa padlódeszkák mindig határozott elemként jelnek meg.

Virágok és növények

A nárciszok és az afrikai ibolya is a Mérleghez tartozik, és tökéletes választásnak bizonyul, ha megfelelően kiválasztott helyekre tesszük őket.

További részletek Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyvében olvashatók. A Bioenergetic Kiadó ajánlásával.


Forrás: Napidoktor.hu

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.