Miért maradj otthon húsvétkor?

Húsvét: átkozott egy szóvá vált számunkra, hiszen valljuk be, míg a kisebb településeken élők őrzik a hagyományokat, addig a nagyvárosiak inkább elmenekülnek előle!

Nem is csoda, valódi jelentése ugyanis rég feledésbe merült, de van néhány tippünk, amiért érdemes otthon maradnod! A húsvét ünneplésének igazi oka Jézus feltámadása lenne, de a kereszténység szelleme igen messze van már akkor, amikor Pistikének, a hét éves unokaöcsinek a csokinyuszi mellé egy-kétezer is a zsebébe vándorol családonként.

„Fuss, amilyen messze csak lehet a pacsuli szagú kölnik és a félrészegen érkező nagybácsik elől!”– mondják a barátnők, de van néhány ok, amiért érdemes mégiscsak otthon maradni.

Anya-lány nap

Ha még a szülőkkel laksz, ne hagyd cserben édesanyád! Szerinted neki nincs elege a sonkafőzésből és a bájcsevejből? Fogjátok fel úgy a húsvét ünnepét, mint egy anya-lánya napot! A suli vagy a meló, (na meg a barátok miatt) ha keveset vagytok együtt, akkor ez igazán összekovácsolhat benneteket. Persze ha az a fajta, aki a konyhában nem tűri az ellentmondást, inkább az előkészületekben segíts neki! Hidd el, hálás lesz érte!

Fotó: pexels

Mutasd be a pasid!

Ne húzz el wellnesezni az ország legtávolabbi pontjába új szerelmeddel, ha a szülők még nem találkoztak szíved választottjával! A húsvét egy remek alkalom arra, hogy bemutasd a párod az otthoniaknak! Az apák általában keményebb diónak számítanak, így ha csak a lányok vannak otthon, egy kedves, vicces, de nem tolakodó locsolóverssel édesanyád szívébe lophatja magát a fiatalember.

Ezek után pedig már csak egy lépés, hogy édesanyád ódákat zengjen édesapád fülébe a választottadról. Nem kell sokáig időznie nálatok, hiszen sorban jönnek a locsolók, így ha esetleg kínossá válik a szituáció, akkor gyorsan felhúzhatja a húsvéti nyúlcipőt.

Ismerkedj húsvétkor!

Amennyiben van olyan kedves férfi ismerősöd, akinek a barátja nagyon bejön, ám még nem volt alkalmatok beszélgetni, leboltolhatod a haveroddal, hogy ha úgyis bandástul indulnak locsoló-körútra, csengessenek be hozzátok is!

Itt a remek alkalom, hogy társalogjatok egy kicsit és lehet, hogy a pünkösdöt már együtt ünnepelhetitek! Ha pedig nem is olyan szimpatikus a kiszemelted, legalább idejében, és főként feltűnésmentesen kiderülhet számodra a húsvéti teríték mellett.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.