A gin szexis személyiséggé tesz?

Szexis, aki gint iszik?

A jelek szerint nem járnak rosszul a gin kedvelői – ez az ital szexissé teszi az embereket. A dolog immár hivatalos. De hogyan jutottak a kutatók erre a következtetésre?

Ha szexis személyiségek akarunk lenni, a jelek szerint jobb, ha eldobjuk a sörös vagy boros üvegeket. A gin a nyerő – legalábbis egy új kutatás eredménye szerint, amely 30 ezer, 18 és 34 év közötti fiatal bevonásával készült 21 országban.

Attól függően, ki milyen alkoholos italt fogyasztott, más-más válaszok születtek a kérdésre, hogyan érzik magukat – milyen gondolatok, érzések születnek bennük.

A gin fogyasztói szexisnek érezték magukat, s egy picit agresszívnek. A bor- és sörivók inkább relaxáltságról és letargiáról számoltak be.

A tanulmányt a Bangor Egyetem és a londoni King’s College kutatói vezették.

A BMJ Open lapban megjelent eredmények arra is kitérnek, hogy ha megértjük, mely alkohol típus milyen érzéseket vált ki, megtanulhatunk nem mellényúlni, ha szeszes ital fogyasztásáról van szó – hogy milyen érzésekre számíthatunk, az nagymértékben meghatározza az italválasztásainkat. Aki szexis szeretne lenni, szavazzon a gin-re!

A Bangor egyetem munkatársa, Mark Bellis professzor elmondta: a szexisnek nyilvánított gin, a vodka, a rum és társaik évszázadokon át az erőszakos viselkedéssel voltak azonosítottak. Egy globális tanulmány szerint ezen italok fogyasztása ma is sokkal többször torkollik agresszióba, mint egyéb alkoholoké.

Ezeket a szeszes italokat ráadásul jóval gyorsabban isszák meg az emberek és nagyobb mennyiségben tartalmaznak alkoholt – hamar stimuláló hatással vannak a vér alkoholszintjére.

Az ilyen típusú italokat többnyire ünneplés alkalmával isszák, s hamarabb berúgnak tőle, míg a bor, sör sokszor ételhez és lassabban fogy.

A vodka például gyakran az agresszió és a nyugtalanság érzésével hozható összefüggésbe, de emeli az ember magabiztosságát és energiáját is. A sör a relaxációt és az önbizalmat egyaránt növeli.

Ám miközben az alkoholnak van ilyen előnyös hatása, csökkenti az agy képességét az impulzív érzések elnyomására, valamint arra, hogy az ember megfontolja cselekedetei következményeit.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.