A nők naponta 15 perccel több ideig boldogok, mint a férfiak

Dr. Roger Patulni, az Új-Dél-Walesi Egyetem Szociálpolitikai Kutatóközpontjának munkatársa azt állítja új tanulmányában, hogy a nőket naponta 15 perccel több öröm éri, mint a férfiakat.

Ha összeadjuk a jó és rossz időket egyaránt, a férfiaknál nagyjából naponta 10 perccel rövidebb az időtartam, amit élveznek a nőkhöz képest. Hat perccel hosszabb az olyan időszak, amit kifejezetten nem szeretnek. A nők jobban élvezik azt, amit a rendelkezésükre álló idejükben tesznek, mint a férfiak.? ? mondta Patulny. A tanulmány során a szakértő felfedezte, hogy a nők számára a legnagyobb negatívum a házimunka: naponta 90 percen át szenvednek tőle.14164A férfiak kb. 50 percet töltenek számukra élvezhetetlen feladatokkal. A munkahelyükön és utazás közben is sokkal rosszabbul érzik magukat. “A nők boldogabbnak tűnnek.? ? mondta Patulny. ?Ha megkérdezzük őket, kiderül, hogy elégedettebbek az életükkel, de sokkal többször jó a kedvük is.?

A szakember szerint a különbséget valószínűleg az okozza, hogy a férfiak ritkábban érintkeznek embertársaikkal, mert kevesebb időt töltenek a családtagjaikkal és barátaikkal. Sokkal nagyobb az esélye, hogy magányosnak érzik magukat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.