Rumos mazsolás kuglóf recept

A kuglóf számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt.

Rumos mazsolás kuglóf  hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 8 egész tojás
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg darált dió
  • 1 zacskó sütőpor
  • csipetnyi só
  • 10 dkg darált dió
  • A forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum

Elkészítés:

A kuglófformát először is a vajjal vastagon kikenem, majd a darált diót beleszórom és körben végig“folyatom”, hogy mindenütt egyenletesen befedje a vajat. A többi vajat habosra keverem a porcukorral, majd a tojássárgákat is hozzáadva tovább keverem néhány percig.

kuglóf

Ezután váltakozva adom hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet meg a tojásfehérjék kemény habját. A masszát belesimítom a kuglófformába, majd előmelegített, forró sütőbe tolva 5 percig erős lángon, ezután további 60 percig kis lángon sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e a közepe is. Még tűzforrón kiborítom a formából, és a rummal lelocsolva hagyom kihűlni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index