Ragu aszalt sárgabarackkal

Hús gyümölccsel? Igen és  teli találat. Az aszalt sárgabarack magában is finom, de így raguban még finomabb. Édes, sós, a joghurttól picit savanykás, nagyon finom!

Aszalt sárgabarackos sertésragu

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
10 dkg aszalt sárgabarack
1 nagy sárgarépa 
1 pohár joghurt
2 ek olaj

Elkészítés:
A sárgarépát megpucolom, megmosom és hosszába félbe, majd fél karikákra vágom. A aszalt barackot apróra darabolom.

A húst ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom. Egy serpenyőben 2 ek olajat felmelegítek, fehéredésig pirítom benne a húst. Közepesre veszem a lángot, öntök rá 1,5 dl vizet (írhatnék alaplét, mert azzal még finomabb, csak hogy őszinte legyek, azt lusta vagyok csinálni) és lefedve párolom.

aszatlsargabarackos-ragu_kenyerotthon

Mikor a hús már majdnem puha ez kb. 20-25 perc, hozzáadom a répát és a barackot és ezzel is párolom. Amint minden megpuhult a joghurtot is hozzákeverem, majd összerottyantom, és kész is.

Köretnek én bulgurt készítettem, de illik hozzá a párolt rizs vagy egy frissen sült diós kenyér is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.