Hogyan lesz igazán a miénk otthonunk?

Egy otthont nem elég berendezni – úgy kell berendezni, hogy harmonikus legyen, jól érezzük magunkat benne, és sikerre, boldogságra ösztökéljen bennünket. De hogyan?

Amikor birtokba veszünk egy lakást, nemcsak az a célunk, hogy praktikus legyen a berendezése – hangulatosabbá, inspirálóbbá is kell varázsolnunk! Tehetünk érte, hogy igazán jól érezzük magunkat benne, és ezt a hozzánk érkezőkkel is éreztessük. Érezni lehet, ha megfelelően áramlik az otthoni energia! Ennek a kulcsa a térrendezés.

Lelkünket látni lehet abban, ahogy otthonunk be van rendezve: milyen bútorok állnak benne, milyen színek vesznek körül minket. Lakásunk árulkodik a személyiségünkről.  Olyan tereket kell hát kialakítanunk, amelyek valóban jó hatással van ránk, inspirálnak bennünket, derűt hoznak mindennapjainkba. Sőt, akár segítséget is kaphatunk a térrendezés által: az intuitív térkialakítással ugyanis egy kicsit egyértelműbb képet kapunk arról, mit is szeretnénk elérni az életben és a helyes kialakítás segíthet minket céljaink elérésében.

Szelektálásra például szükség van! Azok a tárgyak, amelyek körülvesznek minket, minden bizonnyal évek óta velünk vannak. A hatékony térrendezés érdekében, valamint azért, hogy az otthoni energiát semmi se akadályozza, érdemes megválni néhány tárgytól, amelyre valójában nincs szükségünk. Számos dolog, mely már a múltban is megvolt, és teherként hordozzuk magunkkal, csak gátolja az élet energia könnyed, szabad áramlását. Nagy megkönnyebbülést jelenthet hát egy alapos lomtalanítás, szelektálás. Gondoljunk csak bele például, mennyi rezgést hordoz egy-egy tárgy, amely valaha másé volt (jó példa a nem ritkán rossz energiákat hordozó régiségek) – no és az otthoni rezgésekért nagymértékben felelős.

feng shui2

Az otthoni rezgéseket, azaz a belső tér rezgéseit több dolog is befolyásolhatja: hogyan rendeztük el a bútorokat – elég harmonikus-e -, mennyire használunk természetes anyagokat, vagy hogy éppen jó-e a megvilágítás. A rezgésekkel törődni kell, mert hatást gyakorolnak érzéseinkre, arra, hogyan gondolkodunk és mit cselekszünk.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy minden tárgynak, anyagnak és persze a színeknek, formáknak is megvan a szerepük abban, hogy hozzájáruljanak az egészségünkhöz. Az egészséges alváshoz, étkezéshez vagy munkavégzéshez. Ha ugyanis megteremtjük a tökéletes konstellációt, a harmóniát, akkor ezek hatékony segítséget nyújtanak nekünk minden tevékenységhez. Képesek vagyunk oda irányítani térrendezéssel az energiát, ahová figyelünk, ami fontos a számunkra.

Az otthoni energia szabad áramlásának elősegítéséhez szükség van a gyakori energetikai tisztításra.

A térrendezés azért is lényeges, mert a tér, ahol élünk, tökéletesen visszatükrözi lelkiállapotunkat és testünk állapotát. Az összhangba hozott energiákkal kiválóan inspiráló környezetet hozhatunk létre.

Hogyan teremthetnénk meg a tökéletes energiákat?

feng3

Próbáljuk ki a lakást, mielőtt beköltözünk. Menjünk oda aludni, figyeljük, hogyan érezzük magunkat, álmodunk-e és mit. Mielőtt elfoglaljuk új otthonunkat, tisztítsuk meg a régebben ott lakók energiáitól minden helyiségét!

Tisztíthatjuk zenével, énekléssel, dobolással, harangjátékkal is a lakást – hatékony abban, hogy rezgéseinkkel betöltsük a teret. Saját házi oltárunk felállításával, személyes tárgyaikkal ezt a helyet szellemi központtá tesszük. Olyan tárgyakat vigyünk magunkkal a lakásba, amelyekhez kellemes emlékek kapcsolódnak. Minél több, természetes anyagú bútorral, textíliával tegyük hangulatosabbá a lakást. Otthoni energia-erősítőnek számítanak a mitikus szimbólumok is.

A megfelelő energiaáramláshoz fontos, hogy letisztázzuk szándékunkat, mivel az energiaáramlás ezt követi. Mihez segítsen hozzá az energia?

 feng5

A tisztításhoz már kitakarított helyiségben fogjunk hozzá és lehetőleg reggel. Érdemes előtte sós fürdőt venni és tiszta holmiba öltözni. Kérhetünk segítséget egy magasabb szellemtől is, amely inspirálhat és támogathat bennünket! A negatív energiák kitakarítása után képzeljük el, ahogyan feltöltjük otthonunkat új, tiszta energiával. A tartós védelemhez tiszta kvarckristállyal vagy totemmel is hozzájárulhatunk, ha ezeket elhelyezzük a térben.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.